of 61869 LinkedIn

Alweer boete voor Thermphos

Fosforfabriek Thermphos moet 100.000 euro betalen omdat het bedrijf te veel dioxine uitstootte. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland bepaald.
1 reactie

Fosforfabriek Thermphos uit Vlissingen-Oost moet 100.000 euro betalen omdat het bedrijf op 29 mei te veel dioxine uitstootte. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland bepaald.

Derde boete

Het is de derde boete in korte tijd, na twee eerdere boetes van elk 50.000 euro vanwege een te hoge cadmiumuitstoot. De fabriek werd in 2010 nog met sluiting bedreigd vanwege milieuvervuiling en is daarna aan strenge controles gehouden.

Goede weg 

Thermphos blijft erbij dat het om incidenten gaat. Metingen door de provincie laten ook zien dat de fabriek wel op de goede weg is. Pas in 2014 kan met een nieuwe luchtzuiveringsinstallatie de uitstoot nog verder worden verminderd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Norbert (wijkzaken) op
Dit soort boetes maakt op dit soort bedrijven geen indruk. Het wordt gezien als een bedrijfsrisico. Dus voortaan een dwangsom opleggen van 1 miljoen per keer. Ook het strafrecht inzetten om de directie achter de tralies te krijgen. Misschien gebeurt er dan pas iets bij deze crimineel getinte organisatie die zich een bedrijf noemt maar in feite haar inkomen en winst haalt uit permanente overtredingen van de regels. En ik noem dat een criminele aanleg.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners