of 59199 LinkedIn

Almere en Breda hebben beste binnenstad

De binnenstad van Breda
De binnenstad van Breda

Breda en Almere hebben de beste binnensteden van Nederland. Dat maakte Platform Binnenstadsmanagement donderdagavond bekend bij de uitreiking van de tweejaarlijse prijzen. Breda won in de categorie 'grote steden', Almere heeft de beste binnenstad onder middelgrote steden. 

Veelzijdig Breda 

De 'veelzijdgheid' van de Bredase binnenstad was voor de jury reden om de stad als winnaar aan te wijzen, zowell op het gebied van functies als mobiliteit. Voor iedere doelgroep is er wat te halen en het centrum kan eenvoudig met zowel de auto, de fiets, het openbaar vervoer als de boot worden verkend. Ook is Breda koploper op het gebied van digitalisering. De stad onderscheidt zich met een city app, QR-codes door de hele binnenstad en een digitale tour.   

 

Bruisend Almere

Bij Almere prees de jury de 'intensieve samenwerkingsverbanden' die hebben geresulteerd in een 'bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu'. Ook de Almeerse klantenkaart, het onderhoud van de openbare ruimte en de geïntegreerde evenementenprogrammering vielen in positieve zin op.

 

Iedere twee jaar 

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt iedere twee jaar georganiseerd. De jury bekijkt hoe steden zich hebben ontwikkeld op het gebied van toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod en de  bestrijding van winkelleegstand. De vorige keer kwamen Rotterdam en Gouda als beste uit de bus.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bert op
Almere? Toen de stad tien jaar bestond en er al 150.000 mensen woonden telde de stad welgeteld één pannenkoekenrestaurant. De VPRO heeft daar nog een mooie documentaire over gemaakt. Volgens de jury bruist het we: zou er een tweede pannenkoekenrestaurant zijn geopend?

Het is fijn, dat inwoners blij zijn met hun stad, maar voor niet-inwoners heeft Almere niet zoveel te bieden als Poepershoek.
Door Marquis de Canteclair (Civ em.) op
Gefeliciteerd ! Mijn keuze is duidelijk: Breda (maar ik ben er dan ook geboren)