Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Alliantie tegen afbraak natuur en landschap

PvdA, D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer slaan handen ineen tegen wat zij noemen het afbraakbeleid van het kabinet op het gebied van natuur en landschap.

23 januari 2012

Dat er in crisistijd minder geld is, is nog geen reden om af te breken wat in 20 jaar natuurbeleid is opgebouwd. PvdA, D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer slaan daarom de handen ineen tegen wat zij noemen het afbraakbeleid van het kabinet op het gebied van natuur en landschap.

Alternatief plan
Maandag presenteerden de partijen de belangrijkste onderdelen van hun gezamenlijke alternatief, getiteld Mooi Nederland. Vertegenwoordigers van de tegen de kabinetsvoornemens protesterende natuurorganisaties kunnen aangeven wat zij nog missen in het alternatieve plan dat voor de zomer gereed moet zijn.

Geen onomkeerbare stappen

Ook deze initiatiefwet maakt niet onmiddellijk mogelijk wat we allemaal willen, maar zorgt er wel voor wel dat de samenhang blijft en gebieden en soorten worden beschermd, aldus Job Cohen, fractievoorzitter van de PvdA. Hij hoopt vooral te voorkomen dat er onomkeerbare stappen worden gezet. ,,Dit kabinet kent van alles de prijs,maar niet de waarde. En dat geldt bij uitstek voor de natuur'', aldus Cohen. Staatssecretaris Henk Bleker schuift drie bestaande wetten ineen in zijn nieuwe nattuurwet om naleving ervan eenvoudiger te maken.

Desinvestering 

Alexander Pechtold (D66) noemt de kabinetskoers een vorm van ,,desinvesteren''. Voor Jolande Sap (GroenLinks) is ,,natuur te belangrijk om over te laten aan dit kabinet''. Voormalig VVD-minister Ed Nijpels wees er maandag op dat het opmerkelijk is dat eigenlijk alleen de oppositiepartijen zich sterk maken voor de natuur. Want: ,,De afgelopen 100 jaar zijn we het over natuur eigenlijk allemaal steeds eens geworden''.De wensen en aanvullingen op de kabinetplannen zagen PvdA, GroenLinks, D66, SP, ChristenUnie en Partij voor de Dieren tot nu toe stranden op de politieke meerderheid van VVD, CDA, PVV en SGP.

Bloody shame 

Nijpels: ,,Eigenlijk is het een 'bloody shame' dat ik hier vandaag moet staan als voorzitter van het Bosschap.'' Hij vindt het kwalijk dat ,,juist de brave mensen die zich vrijwillig inzetten voor de natuur nu in het strafbankje belanden, alsof ze wat verkeerd hebben gedaan. Dit was niet nodig geweest .'' Ook Jan Jaap de Graeff (Natuurmonumenten) zit op die lijn. ,,Dit beeld stemt me buitengewoon droevig. Het natuurbeleid wordt te vondeling gelegd bij pleegouders die het misschien wel willen maar de middelen niet hebben om het tot volwasenheid te kunnen brengen.''

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

NL-realist / juridisch medewerker
De oppositiepartijen maken zich sterk voor natuur? Volksverlakkerij komt meer in de richting. In een Orwelliaanse newspeak heet het een 'mooi Nederland', waarin 'mooie windparken' onvermijdelijk zijn.

Het plaatsen van horizonvervuilende windmolens in natuurgebieden, deze subsidieslurpende schoorstenen van de klimaatindustrie, heeft niets met natuurbescherming te maken, maar alles met het groene graaien. Een gotspe dat natuurorganisaties hieraan meewerken. Het subsidie-infuus werkt zo te zien verslavend. Een mooi Nederland?



Lees maar eens na:

http://www.duurzamebrabanders.nl/blog/2012/01/in …
Ivo
Ziehier een artikel over de dode vogels en vleermuizen door windturbines in Spanje. Zo is er nog veel meer informatie bekend. Natuurbescherming en windturbines zijn elkaars tegengestelde. Bedenk ook de waarde van één mus (dominoday).

http://www.canadafreepress.com/index.php/article …



Overigens wordt er geen natuur afgebroken, wat deze partijen ons willen laten geloven. De ongeremde uitbreiding is gestopt.

Piet / directeur
Het wordt steeds triester met de geloofwaardigheid van onze Volksvertegenwoordigers/bestuurders. Afgelopen week moest Rutte aftreden omdat hij de oorzaak zou zijn van de groei van ca 200 werkelozen per dag. Nu wordt het natuurbeleid weer afgebroken. En Nypels die die doet alsof natuurvrijwilligers nu in het strafbankje zitten.Wat een echte onzin,allemaal uitspraken zonder enige grond (wetenschappelijk bewijs) maar om toch vooral om kiezersgunst/

subsidie veilig stellen en goedkope oppositie te voeren. Het komt mij voor dat de democratie meer gericht is op partij politiek en eenvoudige stemmenwinst. Iedereen weet in welke crisis de gehele Westersewereld (wereld) verkeert.Dat iedereen boven zijn/haar stand heeft geleefd. Dat we dankzij diezelfde bestuurderen in een alles omvattende systeemcrisis verzijld zijn geraakt. Dat werkelozen, ouderen, zieken, zorg,bijstandstrekkers, Z.Z.Pérs,etc, etc meer en meer in de klem komen.Dan dienen er op flexibele wijze, andere prioriteiten te worden gesteld. Het is ongelooflijk dat er dan ongestrafd zulke onzin kan worden uitgekraamd,notabene op kosten van de kiezers! Het is te triest voor woorden. Om de woorden van Nypels zelf maar te gebruiken het is een "bloody shame".
gerrie
Henk en Jaap gaan eerst iets uitleggen over de verdeling van de PSI subsidies
Advertentie