Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Afvaldumping in natuur is toegenomen

Staatsbosbeheer moet jaarlijks een half miljoen euro betalen voor het opruimen van afval dat in de bossen wordt gedumpt.

30 juli 2012

Staatsbosbeheer geeft per jaar ruim een half miljoen euro uit aan opruimen van troep die onbekenden achterlaten in natuurgebieden. De laatste 10 jaar is het aantal afvaldumpingen in de natuur duidelijk gestegen, aldus de organsiatie maandag.

Huisraad
Volgens Staatsbosbeheer gaat het niet alleen om zwerfvuil dat wordt achtergelaten. Boswachters vinden regelmatig bergen tuinafval, bouwafval, afval van drugsproductie en zelfs complete huisraad in afgelegen gebieden.,,De boosdoeners realiseren zich niet dat de natuur daarvan schade oploopt'', stelt Staatsbosbeheer.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

c.a.hendriks / kunstenaar
Het drugslab afval is een ander probleem dan het dumpen van afval door particulieren. In plaats van heffing per kilo of steeds meer categorieën te splitsen afval te maken (beide demotiveren de burger), kan men beter producenten van schadelijke producten en verpakkingen een vette tax laten betalen. Een beter milieu begint bij de producent!

Rolf Steenwinkel / voormalig wethouders stadsdeel Amsterdam-Westerpark
Zolang meer gemeenten menen dat door middel van het betalen per kilo afval (diftar) de afvalstoffenheffing 'eerlijker' wordt verdeeld, zal dit probleem alleen maar toenemen. Hoelang zal het duren voordat Den Haag 'wakker' wordt en ingrijpt? Naar goed Hollands gebruik zal dit probleem waarschijnlijk nog veel erger moeten worden, voordat ook maar een vinger uitsteekt.
Advertentie