of 64231 LinkedIn

Afschieten damherten toegestaan

De provincie Noord-Holland wil het aantal damherten in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen beperken tot maximaal duizend. Volgens het provinciebestuur veroorzaken de dieren natuurschade en vormen ze een risico voor het verkeer.
3 reacties

Damherten die in een natuurgebied ten westen van Haarlem rondlopen, mogen worden afgeschoten. De Raad van State heeft woensdag het bezwaar afgewezen dat de Faunabescherming daartegen had gemaakt. Het juridische gevecht over de afschot van de herten is met de uitspraak van de hoogste bestuursrechter ten einde gekomen.

Natuurschade
De provincie Noord-Holland wil het aantal damherten in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen beperken tot maximaal duizend. Volgens het provinciebestuur veroorzaken de dieren natuurschade en vormen ze een risico voor het verkeer. De Faunabescherming stelde onder meer dat niet is aangetoond dat de herten voor schade zorgen. Ook zouden andere diersoorten last hebben van de geweerknallen. De rechter is het met die argumenten niet eens. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hè hè, nu nog het teveel aan beesten in het gebied rond Oostvaardersplassen terugbrengen, zodat deze niet meer hoeven te creperen van de honger. Lang leve de zogenaamde dierenvrienden.
Door Henk op
Leve de plezierjacht! Willem Alexander komt ook :)
Door KritiesFaunabeheer-criticus (oplettend krantenlezer) op
"Ook zouden andere diersoorten last hebben van de geweerknallen"
Ik plas in mijn broek van het lachen; hoe verzint KritiesFaunabeheer het!