Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Abvakabo: uitbesteding busvervoer is verschrikkelijk

De Haagse wethouder Peter Smit kreeg van de gemeenteraad de opdracht te proberen de aanbesteding uit te stellen. ,,Mogelijk heeft de stem van andere gemeenten in het gewest waar geen HTM-bus rijdt, zwaarder gewogen. Wat natuurlijk te gek voor woorden zou zijn’’, aldus bestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV.

24 mei 2012

,,Verschrikkelijk. Een historische blunder.’’ Zo reageert bestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV woensdag op het besluit van het stadsgewest Haaglanden om het busvervoer in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg uit te besteden aan HTM en Qbuzz.

Initiatiefwet

,,Het stadsgewest negeert daarmee een initiatiefwet in de Tweede Kamer om de aanbesteding niet te verplichten’’, vervolgt de verbolgen vakbondsbestuurder. ,,Het gewest had de aanbesteding niet hoeven terugdraaien, maar uitstel had toch wel gekund.’’

Stadsgewest
Volgens hem is het de Haagse wethouder Peter Smit kennelijk niet gelukt om de andere partijen in het stadsgewest te overtuigen. De wethouder kreeg van de gemeenteraad de opdracht te proberen de aanbesteding uit te stellen. ,,Mogelijk heeft de stem van andere gemeenten in het gewest waar geen HTM-bus rijdt, zwaarder gewogen. Wat natuurlijk te gek voor woorden zou zijn’’, aldus Vermeulen.

HTM-personeel
Het huidige HTM-personeel heeft zich met hand en tand verzet tegen de aanbesteding en vreest nu geen goed product meer te kunnen leveren. ,,Ook zijn ze als de dood voor hun werkgelegenheid op termijn, nu een bedrijf als Qbuzz erbij wordt betrokken’’, stelt Vermeulen verder.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Frans / ambtenaar
Het bekende vakbonds-gejammer.
henk
@jos: jij snapt er niets van.... het uitbesteden kost mega veel geld. Dit zijn hele dure rechtse hobbies.
Advertentie