of 60195 LinkedIn

Aardbevingsscan voor Groningse gebouwen

De NAM gaat gebouwen in de provincie Groningen onderzoek om te kijken of ze bestand zijn tegen aardbevingen.
1 reactie

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) gaat onderzoeken of gebouwen in Groningen bestand zijn tegen zwaardere aardbevingen. Het is de eerste keer in Nederland dat daar onderzoek naar wordt gedaan, zo meldde een woordvoerder van de NAM woensdag. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag welke gebouwen en woningen versterking nodig hebben en op welke manier.

Consequenties
Komende weken worden eerst twaalf gebouwen, waaronder een kerk en een school, met een computermodel in kaart gebracht. Het model laat per gebouw zien wat de consequenties van een aardbeving zouden zijn.en welke maatregelen nodig zijn om het pand sterker te maken.

Maatregelen nemen
Eind dit jaar wil de NAM van maximaal 100 soorten en types gebouwen een computermodel hebben gemaakt. ,,Op die manier weten we van bijna elk gebouw in het gebied hoe sterk het is'', aldus de zegsman. Als blijkt dat een van de onderzochte gebouwen verstevigd moet worden, worden maatregelen genomen. Volgens de NAM is het te vroeg om te zeggen dat vervolgens alle vergelijkbare gebouwen in het gebied sterker moeten worden gemaakt.

 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door t. faber op
Wees op uw hoede Groningers. Dit is de aanzet in het Haagse scenario om onder de schadevergoedingsplicht uit te komen. Want u denkt toch niet dat Den Haag zijn verantwoordelijkheid neemt in deze? Kom nou! Het gaat hier tenslotte maar om een stel domme boeren daar in het ´hoge´ noorden ver weg van de randstedelijke beschaving.