of 64621 LinkedIn

Aanmelden zoutloketten voor 15 november

Mocht er dit jaar weer een strenge winter komen en daardoor een zoutcrisis ontstaan, dan kan via zoutloketten het beschikbare strooizout beter worden verdeeld.
Reageer

Gemeenten kunnen zich nog tot 15 november aanmelden bij de zoutloketten. Dat meldt de VNG. Mocht er dit jaar weer een strenge winter komen en daardoor een ´zoutcrisis´ ontstaan, dan kan via de zoutloketten het beschikbare strooizout beter worden verdeeld.

Solidariteit
Het systeem van de loketten gaat uit van onderlinge solidariteit tussen wegbeheerders, vanuit een gezamenlijk belang: het bereikbaar houden van de vitale infrastructuur voor transport en mobiliteit. Via de loketten wordt in perioden van schaarste de herverdeling van strooizout gecoördineerd, met als doel om de gladheidbestrijding op de belangrijkste wegen te continueren.

 

Landelijke schaarste

Gemeenten die deel willen nemen, kunnen zich aanmelden via de regionale zoutloketten van Rijkswaterstaat. Gemeenten die zich niet aangemeld hebben, kunnen na 15 november geen beroep doen op de zoutloketten. De zoutloketten worden alleen geactiveerd als er landelijk schaarste aan strooizout dreigt. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu neemt hierover een beslissing in overleg met IPO, VNG en UvW.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers