of 60775 LinkedIn

Aandacht voor oudere huurder in krimpregio's

De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) vindt dat wooncorporaties zorgvuldiger moeten omgaan met oudere huurders met sloop in krimpgebieden.
3 reacties

Wooncorporaties moeten zorgvuldiger omgaan met oudere huurders in krimpgebieden als die door sloop gedwongen worden te verhuizen. Zo'n verhuizing leidt tot ,,heftige, emotionele en negatieve ervaringen'' waar corporaties onvoldoende rekening mee houden.

Kwetsbaar
Dat meldde de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV), die de gevolgen van bevolkingskrimp onderzoekt. Door vergrijzing en gebrek aan werkgelegenheid blijven in krimpgebieden vaak kwetsbare huurders achter. Veel woningen worden vanwege het overschot gesloopt. De krimpgebieden in Nederland zijn Oost- en Noord-Groningen en delen van Limburg (Heerlen/Kerkrade) en Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen).

Impact 

Het onderzoek van SEV richtte zich op de situatie in Oost-Groningen. Wooncorporatie Acantus sloopte daar de afgelopen jaren zo'n 2000 woningen. Bewoners moesten hun huis, waar ze soms hun leven lang woonden, verlaten. ,,Zo'n gedwongen verhuizing heeft veel impact'', aldus de SEV. Hoewel de huurders een kwalitatief betere woning terugkregen, voelen mensen zich ,,ontworteld''. ,,De fysieke omgeving voor huurders blijkt nauwelijks van invloed op de beoordeling van de nieuwe woonplek'', concludeert SEV.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
"Wooncorporaties moeten zorgvuldiger omgaan met oudere huurders in krimpgebieden als die door sloop gedwongen worden te verhuizen."

Deze zin kan veel korter: 'Wooncorporaties moeten zorgvuldiger omgaan met oudere huurders.' Dit doen ze al niet, laat staan dat ze na denken bij specifieke situaties. Of het nu gaat om verhuizen, of een wekenlang defecte lift waardoor de oudere de straat niet op kan, wooncorporaties zouden zich bewust moeten zijn van hun taak, maar ze maken zich alleen zorgen om winst genereren en die in hun eigen zak laten verdwijnen via duistere transacties.
Door bakkum (monteur) op
schandalig die deportaties!ook ik ben in ijmuiden mijn koopwoning letterlijk uitgetreiterd door de academische brillenkoppen van de stedelijke vernieling,ben ziek van heimwee,!!!
Door Annette Reinboud (columnist) op
Ik woonde in zo'n gemeente in N.) Friesland. Na 3 jaar staan de lege en leeggeroofde woningen er nog steeds. De plannen totaal gewijzigd.
Ook mijn nieuwe woonplek, net een half jaar onder dak, staat plotsklaps, tegen alle eerdere beloftes in, dezelfde megalomane sloop/nieuwbouwgekte van de woonstichting te wachten.

Puur dramatisch als je niet meer piep en helemaal niet gezond bent!
Iedereen laat je bungelen en je moet het maar uitxzoeken, terwijl de eigen ideeën en oplossingen zeer reëel en uitvoerbaar zijn, is er geen daadwerkelijke hulp voor ons in het puur onmenselijke bolwerk dat woonstichting heet...

Schandalige praktijken!!!


Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners