Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

5000 euro subsidie bij aanschaf elektrische auto

Vijfduizend euro subsidie bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto en drieduizend bij een tweedehands. De gemeente Den Haag trekt vanaf 1 juli de portemonnee om elektrisch vervoer in de stad te stimuleren.

01 juli 2016

Vijfduizend euro subsidie bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto en drieduizend bij een tweedehands. De gemeente Den Haag trekt vanaf 1 juli de portemonnee om elektrisch vervoer in de stad te stimuleren.

Laadpalen

De maatregel komt bovenop de verschillende regelingen die de hofstad al op de planning heeft staan, zoals uitbreiding van het aantal laadpalen – Den Haag heeft er inmiddels 500 – en de aanleg van vijf nieuwe snellaadstations.
 

Schoon rijden
Elektrische auto's zijn in de aanschaf duurder dan niet-elektrische auto's. Door een deel van het  verschil te subsidiëren, wil de gemeente particulieren en bedrijven verleiden om schoon te gaan rijden.

Voorwaarden
Er zijn wel voorwaarden waar de subsidie aan verbonden is: alleen volledig elektrische auto's komen in aanmerking, de subsidie-aanvrager moet in Den Haag wonen en een aanvrager kan voor maximaal vier voertuigen subsidie krijgen.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

t. faber / gepensioneerd
Ik heb te doen met het weldenkende deel van de Haagse bevolking dat de kosten van dit krankzinnige initiatief (want wie betaalt uiteindelijk deze subsidie?) moet ophoesten? In dit land zijn we zo langzamerhand niet meer veilig voor de diverse bestuurders, die als ongeleide projectielen hun zwakzinnige gedachtengoed over dit land uitbraken.
Jeannette
Geef dan ook maar gelijk subsidie op een E-Fiets. Daar kan iedereen gebruik van maken, is gezond en verminderd de parkeerdruk in de stad. En voeg dan ook voor de auto's een extra voorwaarde toe. Een inkomensgrens.
mieke wytema / woordvoerder
Dit bericht klopt niet. Je kan 5000 euro subsidie krijgen bij de aanschaf van een bestelauto of een taxi en 3000 euro voor een personenauto. dat staat ook zo in ons persbericht wat je op de site van de gemeente Den Haag kan vinden. Dus als jullie dit willen rectificeren graag.
Martin
Dus als je in Den Haag woont en overdag met de auto naar je werk in Zoetermeer rijdt dan krijg je wél subsidie, maar als je in Zoetermeer woont en elke dag met je auto naar je werk in Den Haag rijdt, dan niet...

Subsidie.... er wordt veelal niet goed over nagedacht en werkt daarom vaak ook discriminerend.
Eric de Kluis
@Mieke Wytema:

Beste Mieke, ik vrees dat je er zelf naast zit. In het persbericht staat duidelijk dat het voor inwoners én bedrijven is. Letterlijk staat er: 'Inwoners en bedrijven in Den Haag kunnen een 100% elektrische auto kopen met subsidie. Dat mag een tweedehands of nieuwe auto zijn. Bij aankoop van een tweedehands auto geeft de gemeente € 3.000 subsidie, bij aankoop van een nieuwe auto is het bedrag € 5.000.'

Mocht je het na willen lezen: op jullie eigen website is het betreffende persbericht hier te vinden:

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/to/E …

Ivo
Mooie constructie. Koop een nieuwe elektrische auto. Verkoop deze aan je echtgenoot die aan je zoon en die aan zijn zus. Bingo. En dat mag dan vier keer per aanvrager. Mag ik even vangen?
Advertentie