of 58952 LinkedIn

3000 tijdelijke woningen in Rotterdam

De gemeenteraad van Rotterdam heeft woensdag hierover een motie van de PvdA aangenomen. Deze prefab-appartementencomplexen komen op plekken die al zijn aangewezen voor woningbouw. In 2019 moeten de eerste woningen worden geplaatst.
6 reacties

Rotterdam wil tussen de 1500 en 3000 tijdelijke kant-en-klare huurwoningen laten neerzetten in de stad. Deze woningen die hooguit tien jaar blijven staan, moeten de woningnood voor met name starters verlichten.

Prefab woningen

De gemeenteraad van Rotterdam heeft woensdag hierover een motie van de PvdA aangenomen. Deze prefab-appartementencomplexen komen op plekken die al zijn aangewezen voor woningbouw. In 2019 moeten de eerste woningen worden geplaatst.

Urgentieverklaring
De woningen met een huur van zo'n 600 euro zijn onder meer bedoeld voor agenten, leerkrachten en starters. Met name deze groep kan nu geen huis vinden in Rotterdam, terwijl er juist veel vacatures zijn voor hen. In de raad is ook een motie van de SP aangenomen om docenten een urgentieverklaring te geven als zij woonruimte zoeken in Rotterdam.

Woningmarkt
Het probleem op de woningmarkt is zo urgent, er moet nú iets gebeuren, zegt PvdA-fractievoorzitter Co Engberts. Amsterdam en Leidsche Rijn hebben al dergelijke tijdelijke wooncomplexen. Meestal zijn corporaties die de tijdelijke woningen laten bouwen en verhuren.

Appartementen
Rotterdam heeft ook plannen op en rond het spoor bij Rotterdam Hofplein 700 appartementen te bouwen, zo heeft wethouder Bas Kurvers ((stedelijke ontwikkeling, VVD) dinsdag bekendgemaakt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
@Loe Bouwen voor de eeuwigheid is een illusie
Door Loe (Hoofd bouwzaken) op
Het is beter definitieve woningen te bouwen.
De problemen worden zo niet opgelost maar vooruit geschoven.
Door JaapvV (adviseur, onder andere tav. voorzieningen) op
'In 2019 moeten de eerste woningen worden geplaatst.' Kan dat niet eerder?
Door p op
Ach procedures duren in Nederland eeuwig omdat we er altijd vanuit gaan dat we bouwen voor de eeuwigheid. Dit is wel een mooie manier er omheen :)
Door Daan op
Wat een zwaktebod. Tijdelijke woningen bouwen omdat je je eigenlijke werk - bouwen van woningen - niet goed uitvoert.
Door p op
Heel verstandig. Zowel voor de woningnood als ook uit het oogpunt van duurzaamheid en klimaatverandering.
Er vanuit gaand dat de gebouwen ook weer makkelijk te zijn hergebruiken.