Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

167 gemeenten gebruiken nog vieze stroom

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace kiest het gros van de gemeenten voor de goedkoopste 'vieze' stroom en niet voor de groenste stroom. 'Dit gaat in tegen afspraken uit 2007, waarin gemeenten, provincies en Rijk overeenkwamen om te streven naar 100 procent duurzaam inkopen in 2015.'

07 juni 2016

Nog altijd 167 gemeenten in ons land nemen 'vieze' stroom af van energiebedrijven die ook kolen en gas verstoken om elektriciteit op te wekken. Slechts 108 gemeenten betrekken hun stroom van 'echt groene' energieleveranciers.

Onderzoek Greenpeace

Dat stelt Greenpeace op basis van onderzoek van organisatie SOMO onder alle 390 gemeenten.

Volgens de milieuorganisatie kiest het gros van de gemeenten voor de goedkoopste 'vieze' stroom en niet voor de groenste stroom. 'Dit gaat in tegen afspraken uit 2007, waarin gemeenten, provincies en Rijk overeenkwamen om te streven naar 100 procent duurzaam inkopen in 2015.'

'Groenwassen'

Er zijn ook gemeenten die niet-duurzame-stroom laten 'groenwassen' met groencertificaten en er zijn er die wel de goede stroom afnemen maar niet over de juiste certificaten beschikken. Alle gemeenten samen zijn goed voor 2 procent van het totale stroomverbruik in Nederland. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ivo
De tijd dat we Greenpeace-persberichten ongewijzigd publiceren ligt toch al achter ons? Sjoemelstroom is stroom groen noemen als je 's avonds bij windstilweer stroom van kolencentrales gebruikt.
Advertentie