of 64707 LinkedIn

10 miljoen voor versterking kustgebied

Het project moet het toerisme in het gebied nieuwe impulsen geven. Het valt samen met de versterking van de Hondsbossche Zeewering tussen Camperduin en Petten en de kust bij Callantsoog.
Reageer

De provincie Noord-Holland en de gemeenten Bergen en Zijpe stoppen de komende jaren ruim 10 miljoen euro in de versterking van recreatie en natuur langs de kust tussen Camperduin en Petten en bij Callantsoog. Ook Natuurmonumenten en Landschap Noord-Holland doen mee, zo werd donderdag bekend.

Zwakke schakels

Het project moet het toerisme in het gebied nieuwe impulsen geven. Het valt samen met de versterking van de Hondsbossche Zeewering tussen Camperduin en Petten en de kust bij Callantsoog, beide aangewezen als zwakke schakels in de Nederlandse kustverdediging. Het rijk heeft voor versterking van dit deel van de Nederlandse kust 250 miljoen euro gereserveerd. Met dit geld wordt voor de geasfalteerde zeewering tussen Camperduin en Petten nieuw zand aangebracht. Hierdoor moet een volledig nieuw en aantrekkelijk kustlandschap ontstaan met jonge duinen en ondiepe geulen.

Strandopgangen

Aan de landzijde van de zeewering moeten 25 projecten zowel de natuur als de recreatie versterken. Er komen extra parkeerplaatsen, nieuwe strandopgangen en meer uitkijkpunten. Het natuurlandschap wordt aantrekkelijker gemaakt voor bijzondere planten en vogels.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers