of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Vijf Brabantse en Gelderse gemeenten vrezen dat hun inwoners meer last krijgen van slaapverstoring en gezondheidsproblemen als het aantal goederentreinen verder toeneemt. Den Bosch, Geldermalsen, Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen uiten hun zorgen over plannen in een brief aan verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).

  Spoorgemeenten vrezen nog meer overlast

  Reageer

  Vijf Brabantse en Gelderse gemeenten vrezen dat hun inwoners meer last krijgen van slaapverstoring en gezondheidsproblemen als het aantal goederentreinen verder toeneemt. Den Bosch, Geldermalsen, Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen uiten hun zorgen over plannen in een brief aan verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).

 • Voor de helft van de gemeenten is het nog onduidelijk wat de planologische gevolgen zijn van de Omgevingswet. Een meerderheid denkt dat het voor grote verandering gaat zorgen. Dat blijkt uit de gemeentebenchmark Omgevingswet 2018 van adviesbureau Stec Groep.

  Gevolgen Omgevingswet voor gemeenten nog onduidelijk

  Voor de helft van de gemeenten is het nog onduidelijk wat de planologische gevolgen zijn van de Omgevingswet. Een meerderheid denkt dat het voor grote verandering gaat zorgen. Dat blijkt uit de gemeentebenchmark Omgevingswet 2018 van adviesbureau Stec Groep.

   

 • Rogier van der Sande is vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij volgt Hans Oosters op, die drie jaar die functie had bij de koepelorganisatie.

  Nieuwe voorzitter voor Unie van Waterschappen

  Reageer

  Rogier van der Sande is vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij volgt Hans Oosters op, die drie jaar die functie had bij de koepelorganisatie. 

 • Ook na de uitleg van het Veerse college blijft de Rotterdamse hoogleraar financial accounting Jeroen Suijs vraagtekens zetten bij de regeling met het bedrijf waar ex-wethouder Jaap Melse aandeelhouder van is.Het dividend over opdrachten voor de gemeente Veere komt niet bij Melse terecht via de algemene reserve van het bedrijf, want deze gaat uitsluitend naar twee andere vennoten, stelt het Veerse college.

  Blijvende twijfel over dividendregeling ex-wethouder Veere

  Het dividend over de winst uit opdrachten voor de gemeente Veere komt niet bij aandeelhouder (en ex-wethouder van de gemeente Veere) Jaap Melse terecht via de algemene reserve van het bedrijf Melse Maljaars Beheer B.V., want deze komt uitsluitend ter beschikking van twee andere vennoten. Dat stelt het Veerse college. Toch blijft de Rotterdamse hoogleraar financial accounting Jeroen Suijs vraagtekens zetten bij de uitleg van de regeling.

 • Met een amendement op de Transitiewet willen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie gemeenten de ruimte geven om wijken aardgasvrij te kunnen maken. Deze ruimte is volgens gemeenten noodzakelijk voor de 27 proeftuinen aardgasvrije wijken.

  Amendement moet gasvrije wijken redden

  Met een amendement op de Transitiewet willen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie gemeenten de ruimte geven om wijken aardgasvrij te kunnen maken. Deze ruimte is volgens gemeenten noodzakelijk voor de 27 proeftuinen aardgasvrije wijken.

   

 • Onduidelijkheid over het traject en de kosten van het energieneutraal maken van de woningvoorraad heeft een negatieve invloed op het maatschappelijk draagvlak. Dat stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het advies ‘Warm Aanbevolen’. Dat advies werd vanmorgen aangeboden aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken).

  Overheden moeten duidelijk zijn over energietransitie

  Onduidelijkheid over het traject en de kosten van het energieneutraal maken van de woningvoorraad heeft een negatieve invloed op het maatschappelijk draagvlak. Dat stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het advies ‘Warm Aanbevolen’. Dat advies werd vanmorgen aangeboden aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken).

 • In samenwerking met een groot aantal (boeren)bedrijven wordt de komende jaren een oppervlakte van 320.000 voetbalvelden aan asbestdaken vervangen door zonnepanelen.

  17 miljoen zonnepanelen vervangen asbestdaken

  1 reactie

  In samenwerking met een groot aantal (boeren)bedrijven wordt de komende jaren een oppervlakte van 320.000 voetbalvelden aan asbestdaken vervangen door zonnepanelen. In totaal zal het gaan om 17 miljoen panelen.

 • Gemeenten gaan serieuzer om met hun maatschappelijk vastgoed dan enkele jaren geleden. Ruim een derde heeft inmiddels een samenhangend maatschappelijk vastgoedbeleid. Dat blijkt uit een enquête door de VNG en platform Bouwstenen voor Sociaal.

  Gemeenten nemen vastgoed serieuzer

  Gemeenten gaan serieuzer om met hun maatschappelijk vastgoed dan enkele jaren geleden. Ruim een derde heeft inmiddels een samenhangend maatschappelijk vastgoedbeleid.  Dat blijkt uit een enquête door de VNG en platform Bouwstenen voor Sociaal.

 • Rotterdam gebruikt CO2-neutrale straatstenen en trottoirbanden voor twee pilotprojecten in Rotterdam-Zuidwest en Prins Alexander. Met het gebruik van de groene klinkers hoopt de gemeente de CO2-footprint met 44 procent te verminderen.

  Rotterdam beproeft groen beton

  Rotterdam gebruikt CO2-neutrale straatstenen en trottoirbanden voor twee pilotprojecten in Rotterdam-Zuidwest en Prins Alexander. Met het gebruik van de groene klinkers hoopt de gemeente de CO2-footprint met 44 procent te verminderen.

 • Een reeks nieuwe maatregelen moet de overlast in de Amsterdamse binnenstad verder terugdringen. Burgemeester Femke Halsema maakte bekend dat op de Wallen een campagne begint die bezoekers moet wijzen op het alcoholverbod. Via posters, spandoeken en berichten op social media zal erop worden gewezen dat het in de roemruchte hoerenbuurt niet is toegestaan op straat alcohol te drinken.

  Amsterdam start campagne tegen overlast Wallen

  Reageer

  Een reeks nieuwe maatregelen moet de overlast in de Amsterdamse binnenstad verder terugdringen. Burgemeester Femke Halsema maakte bekend dat op de Wallen een campagne begint die bezoekers moet wijzen op het alcoholverbod. Via posters, spandoeken en berichten op social media zal erop worden gewezen dat het in de roemruchte hoerenbuurt niet is toegestaan op straat alcohol te drinken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu