of 59190 LinkedIn

Nieuws

 • De topmannen van drie grote bouwbedrijven in Nederland voorspellen dat in het huidige tempo slechts de helft van de één miljoen benodigde huizen wordt gebouwd voor 2030. Dat zeggen ze zaterdag in De Telegraaf.

  'Miljoen woningen voor 2030 is niet realistisch'

  5 reacties

  De topmannen van drie grote bouwbedrijven in Nederland voorspellen dat in het huidige tempo slechts de helft van de één miljoen benodigde huizen wordt gebouwd voor 2030. Gemeenten ontwikkelen te weinig bouwplannen, zeggen ze zaterdag in De Telegraaf.

 • De huurprijs voor winkels blijft in heel Nederland dalen. Alleen in Amsterdam duwen toeristen de prijs voor een winkelpand steeds verder op.

  Huurprijs winkels blijft dalen

  De huurprijs voor winkellocaties blijft in heel Nederland dalen. Alleen in Amsterdam duwen toeristen de prijs voor een winkelpand steeds verder op.

 • Er is nog geen totaalbeeld van de effectiviteit van de maatregel, maar in verschillende vuurwerkvrije zones in Nederland werd gewoon vuurwerk afgestoken. Mensen wisten bijvoorbeeld niet eens dat er een vuurwerkvrije zone was ingesteld. Gemeenten zijn bezig met het verzamelen van informatie voor de evaluatie.

  Vraagtekens bij effectiviteit vuurwerkvrije zone

  Er is nog geen totaalbeeld van de effectiviteit van de maatregel, maar in verschillende vuurwerkvrije zones in Nederland werd gewoon vuurwerk afgestoken. Mensen wisten soms bijvoorbeeld niet eens dat er een vuurwerkvrije zone was ingesteld. Gemeenten zijn bezig met het verzamelen van informatie voor de evaluatie.

 • Eindhoven Airport en bouwer BAM zijn het eens over de financiële afwikkeling van de schade aan de parkeergarage bij de luchthaven, die in mei 2017 gedeeltelijk instortte. De garage wordt naar verwachting in oktober 2019 pas opgeleverd, meer dan twee jaar laten dan oorspronkelijk gepland was.

  Bouwer en luchthaven akkoord over parkeergarage

  Eindhoven Airport en bouwer BAM zijn het eens over de financiële afwikkeling van de schade aan de parkeergarage bij de luchthaven, die in mei 2017 gedeeltelijk instortte. De garage wordt naar verwachting in oktober 2019 pas opgeleverd, meer dan twee jaar laten dan oorspronkelijk gepland was.

 • In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. Dat komt vooral door immigratie vanuit het buitenland, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Bevolkingsgroei vooral in de Randstad

  Reageer

  In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. Dat komt vooral door immigratie vanuit het buitenland, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • De productie van zonnestroom groeide het afgelopen jaar met meer dan 50 procent. De hoeveelheid duurzame energie uit windmolens bleef ongeveer gelijk. De hoeveelheid duurzame stroom steeg naar schatting van 15 procent naar 17 procent.

  Veel meer zonnestroom in 2018, windenergie blijft gelijk

  1 reactie

  De productie van zonnestroom groeide het afgelopen jaar met meer dan 50 procent. De hoeveelheid duurzame energie uit windmolens bleef ongeveer gelijk. De hoeveelheid duurzame stroom steeg naar schatting van 15 procent naar 17 procent.

 • Het aantal nieuwbouwwoningen blijft volgend jaar naar verwachting steken op 65.000. Het beperkte aantal nieuwe bouwlocaties voorkomt verdere groei van het aantal bouwvergunningen.

  Ook in 2019 te weinig nieuwbouw

  Het aantal nieuwbouwwoningen blijft volgend jaar naar verwachting steken op 65.000. Het beperkte aantal nieuwe bouwlocaties voorkomt verdere groei van het aantal bouwvergunningen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu