of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • De Woningwet uit 2015 is doorgeslagen naar stringente landelijke regels, waardoor woningcorporaties te weinig ruimte hebben voor het leveren van lokaal maatwerk.

  Woningwet maakt maatwerk onmogelijk

  Reageer

  De Woningwet uit 2015 is doorgeslagen naar stringente landelijke regels, waardoor woningcorporaties te weinig ruimte hebben voor het leveren van lokaal maatwerk. 'De wet is een landelijk confectiepak dat lokaal knelt', vindt de commissie- Van Bochove die in opdracht van branchevereniging Aedes de wet evalueerde.

 • De bodemdaling in Nederland is door experts in kaart gebracht. Uit de zogenoemde bodemdalingskaart van het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (NCG) blijkt dat het probleem vooral speelt in Groningen en het westen van het land.

  Bodem daalt het hardst in Groningen en westen

  1 reactie

  De bodemdaling in Nederland is door experts in kaart gebracht. Uit de zogenoemde bodemdalingskaart van het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (NCG) blijkt dat het probleem vooral speelt in Groningen en het westen van het land.

 • De provincie Flevoland mag edelherten in de Oostvaardersplassen afschieten. De rechter in Lelystad bepaalde maandag echter ook dat het schieten niet voor eind november mag beginnen.

  Provincie mag edelherten afschieten

  Reageer

  De provincie Flevoland mag edelherten in de Oostvaardersplassen afschieten. De rechter in Lelystad bepaalde maandag echter ook dat het schieten niet voor eind november mag beginnen. 

 • Leiden wilde met het programma ‘Samen aan de slag’ bewoners meer betrekken bij het inrichten van hun leefomgeving. Binnen drie jaar werden door de gemeente elfhonderd ‘convenantjes’ met Leidenaren gesloten. Projectleider Ronald van der Steen belicht de succes- en faalfactoren.

  Zeven Leidse lessen over burgerbetrokkenheid

  Leiden wilde met het programma ‘Samen aan de slag’ bewoners meer betrekken bij het inrichten van hun leefomgeving. Binnen drie jaar werden door de gemeente elfhonderd ‘convenantjes’ met Leidenaren gesloten. Projectleider Ronald van der Steen belicht de succes- en faalfactoren.

 • Voor het verkeerd en onvolledig informeren van de raad over veranderingen in de plannen voor woningbouw op het Floriade-terrein heeft het college van de gemeente Almere een bijna raadsbrede motie van treurnis aan de broek gekregen.

  Motie van treurnis voor handelwijze Floriade

  Het college van de gemeente Almere heeft een bijna raadsbrede motie van treurnis aan de broek gekregen voor het verkeerd en onvolledig informeren van de raad over veranderingen in de plannen voor woningbouw op het Floriade-terrein.

 • Vermilion mag in de komende acht jaar 447 miljoen kubieke meter gas winnen uit de velden Loon op Zand en Loon op Zand Zuid. Dat staat gelijk aan het gemiddeld jaarlijkse gasverbruik van bijna 300.000 Nederlandse huishoudens.

  Meer gaswinning Loon op Zand

  Reageer

  Energieconcern Vermilion mag tot en met 2026 aardgas blijven winnen in het Brabantse Loon op Zand. Daarvoor heeft minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat toestemming gegeven, meldt het bedrijf.

 • De gemeente Groningen wil met nieuwe technologieën het probleem van de drukke binnenstad oplossen. Met name voetgangersstromen kunnen nog niet goed in beeld gebracht worden. De gemeente daagt daarom met de Proeftuin Binnenstadsmonitoring marktpartijen uit om nieuwe meetmethoden te ontwikkelen.

  Drukte binnenstad bestrijden met nieuwe technologieën

  De gemeente Groningen wil met nieuwe technologieën het probleem van de drukke binnenstad oplossen. Met name voetgangersstromen kunnen nog niet goed in beeld gebracht worden. De gemeente daagt daarom marktpartijen uit om nieuwe meetmethoden te ontwikkelen in de Proeftuin Binnenstadsmonitoring.

 • De Digital Award 2018 in de categorie gemeenten is gewonnen door de Droom van Nederland, een online platform om samen de stad van je dromen waar te maken. Het platform wordt gebruikt in ’s-Hertogenbosch en Nijmegen.

  Droom van Nederland wint Digital Award 2018

  Droom van Nederland, een online platform om samen de stad van je dromen waar te maken, heeft de Digital Award 2018 gewonnen in de categorie gemeenten. Het platform wordt gebruikt in ’s-Hertogenbosch en Nijmegen.

 • De gemeenteraad van Rotterdam heeft woensdag hierover een motie van de PvdA aangenomen. Deze prefab-appartementencomplexen komen op plekken die al zijn aangewezen voor woningbouw. In 2019 moeten de eerste woningen worden geplaatst.

  3000 tijdelijke woningen in Rotterdam

  6 reacties

  Rotterdam wil tussen de 1500 en 3000 tijdelijke kant-en-klare huurwoningen laten neerzetten in de stad. Deze woningen die hooguit tien jaar blijven staan, moeten de woningnood voor met name starters verlichten.

 • De opgave om meer woningen te bouwen vertaalt zich nog maar zeer beperkt in extra investeringen van gemeenten. Extra investeringen in grondexploitaties om invulling te geven aan de Woonagenda blijken in elk geval niet uit hun financiële cijfers tot en met het derde kwartaal van 2018. Dat concludeert de Delftse hoogleraar Willem Korthals Altes op basis van de gemeentelijke financiële gegevens tot en met het derde kwartaal.

  Gemeentelijke investeringen in grond stagneren

  De opgave om meer woningen te bouwen vertaalt zich nog maar zeer beperkt in extra investeringen van gemeenten. Extra investeringen in grondexploitaties om invulling te geven aan de Woonagenda blijken in elk geval niet uit hun financiële cijfers tot en met het derde kwartaal van 2018.

 • Drie gemeenten gaan met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in gesprek over de lage bromtoon waar veel inwoners last van ondervinden. Doel is om tot een protocol voor gemeenten te komen hoe met dit toenemende probleem om te gaan.

  Gemeentelijk protocol voor bromtonen in de maak

  Drie gemeenten gaan met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in gesprek over de lage bromtoon waar veel inwoners last van ondervinden. Doel is om tot een protocol voor gemeenten te komen hoe met dit toenemende probleem om te gaan.

 • Met een investering van 2 miljard euro is de regio Drechtsteden in 2035 vrijwel volledig aardgasvrij. Dat blijkt uit een casestudy van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waarbij de totale kosten van een regionale energietransitie voor het eerst in kaart zijn gebracht.

  Drechtsteden voor 2 miljard euro aardgasvrij

  Met een investering van 2 miljard euro is de regio Drechtsteden in 2035 vrijwel volledig aardgasvrij. Dat blijkt uit een casestudy van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waarbij de totale kosten van een regionale energietransitie voor het eerst in kaart zijn gebracht.

 • De komende jaren krijgen vrijwel alle scholen in Nederland zonnepanelen, zo verwacht de Stichting Schooldakrevolutie. Over de financiering daarvan is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de rijksoverheid en BNG Bank, zo bevestigt een woordvoerster van de stichting berichtgeving door de NOS.

  100 miljoen voor zonnepanelen op scholen

  1 reactie

  De komende jaren krijgen vrijwel alle scholen in Nederland zonnepanelen, zo verwacht de Stichting Schooldakrevolutie. Over de financiering daarvan is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de rijksoverheid en BNG Bank, zo bevestigt een woordvoerster van de stichting berichtgeving door de NOS.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu