of 59281 LinkedIn

Nieuws

 • Het feit dat arbeidsmigranten in Gelderland onder slechte omstandigheden in stallen en schuren moeten slapen is onaanvaardbaar, zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De provincie Gelderland deed deze ‘schrikbarende bevinding’ onlangs bij een eerste inventarisatie.

  ‘Arbeidsmigranten niet in schuren laten slapen’

  Onaanvaardbaar, noemt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het feit dat arbeidsmigranten in Gelderland onder slechte omstandigheden in stallen en schuren moeten slapen. De provincie Gelderland deed deze ‘schrikbarende bevinding’ onlangs bij een eerste inventarisatie.

 • Het waterschap Limburg heeft deze winter 17 bevers gedood. De dieren veroorzaakten teveel schade aan het watersysteem, en kunnen niet worden weggevangen.

  Waterschap doodt 17 bevers

  Het waterschap Limburg heeft deze winter 17 bevers gedood. De dieren veroorzaakten teveel schade aan het watersysteem, en kunnen niet worden weggevangen.

 • Spoorbeheerder ProRail investeert de komende tien jaar 3,5 miljard euro in het vernieuwen en comfortabeler maken van stations. De stations krijgen meer liften, hellingbanen, sanitaire voorzieningen, camera’s en andere technische snufjes. Ook komen er meer stations bij, omdat daar veel behoefte aan is, vooral doordat er steeds meer woonwijken verrijzen.

  Prorail investeert miljarden in vernieuwen stations

  1 reactie

  Spoorbeheerder ProRail investeert de komende tien jaar 3,5 miljard euro in het vernieuwen en comfortabeler maken van stations. De stations krijgen meer liften, hellingbanen, sanitaire voorzieningen, camera’s en andere technische snufjes. Ook komen er meer stations bij, omdat daar veel behoefte aan is, vooral doordat er steeds meer woonwijken verrijzen.

 • Alle eigenaren van huizen in het Groningse aardbevingsgebied kunnen waarschijnlijk vanaf volgend jaar aanspraak maken op een nieuwe regeling ter compensatie van de waardedaling van die woningen. De vergoeding kan oplopen tot meer dan 10 procent van de WOZ-waarde. De hoogte van de compensatie zal per postcodegebied worden berekend.

  Nieuwe compensatie voor gedupeerden Groningen

  Reageer

  Alle eigenaren van huizen in het Groningse aardbevingsgebied kunnen waarschijnlijk vanaf volgend jaar aanspraak maken op een nieuwe regeling ter compensatie van de waardedaling van die woningen. De vergoeding kan oplopen tot meer dan 10 procent van de WOZ-waarde. De hoogte van de compensatie zal per postcodegebied worden berekend.

   

 • De gemeente Amsterdam stapt naar de rechter om een voorgenomen staking van handhavers in de avond op Koningsdag te voorkomen. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema gaat deze actie te ver. 'Juist op een moment dat de halve stad leegstroomt en de politie afhankelijk is van samenwerking met de boa's.'' Het kort geding dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam.

  Amsterdam naar rechter om voorgenomen staking boa's

  5 reacties

  De gemeente Amsterdam stapt naar de rechter om een voorgenomen staking van handhavers in de avond op Koningsdag te voorkomen. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema gaat deze actie te ver. 'Juist op een moment dat de halve stad leegstroomt en de politie afhankelijk is van samenwerking met de boa's.' Het kort geding dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam.

 • Tien gecertificeerde uitzendbureaus hebben zich gemeld voor het gemeentelijk register voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Westland. Dat zegt wethouder Karin Zwinkels in antwoord op vragen van de plaatselijke LPF. Intrekking van het certificaat zal geen invloed hebben op de gemaakte exploitatieafspraken.

  Tien uitzenders huisvesten arbeidsmigranten Westland

  Voor het gemeentelijk register voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Westland hebben zich inmiddels tien gecertificeerde uitzendbureaus gemeld. Dat antwoordt wethouder Karin Zwinkels op vragen van de plaatselijke LPF. Intrekking van het certificaat zal geen invloed hebben op de gemaakte exploitatieafspraken.

 • De gemeente Den Bosch gaat een verbod op het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat opnemen in nieuwe erfpachtcontracten. Dat zegt wethouder Roy Geers (Grondzaken, Rosmalens Belang) in het Brabants Dagblad.

  Den Bosch wil glyfosaatverbod bij erfpacht

  De gemeente Den Bosch gaat een verbod op het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat opnemen in nieuwe erfpachtcontracten. Dat zegt wethouder Roy Geers (Grondzaken, Rosmalens Belang) in het Brabants Dagblad.

 • Het aantal megastallen in Nederlandse provincies is de laatste jaren fors gestegen. In zeven jaar steeg het aantal van 456 in 2010 naar 801 in 2017, een groei van 76%. Ruim een kwart van de megastallen staat in Noord-Brabant.

  Forse groei megastallen

  Het aantal megastallen in Nederlandse provincies is de laatste jaren fors gestegen. In zeven jaar steeg het aantal van 456 in 2010 naar 801 in 2017, een groei van 76 procent. Ruim een kwart van de megastallen staat in Noord-Brabant.

 • Het aantal reizigers in de Rotterdamse metro groeit zo hard, dat het railsysteem tegen de capaciteitsgrenzen aanloopt. Volgens vervoerder RET zijn erop korte termijn nog wel optimalisaties mogelijk, maar moet er op de langere termijn worden gekeken naar oplossingen als extra lightrail-verbindingen en volautomatisch rijden.

  RET wil volautomatische metro

  Het aantal reizigers in de Rotterdamse metro groeit zo hard, dat het railsysteem tegen de capaciteitsgrenzen aanloopt. Volgens vervoerder RET zijn erop korte termijn nog wel optimalisaties mogelijk, maar moet er op de langere termijn worden gekeken naar oplossingen als extra lightrail-verbindingen en volautomatisch rijden.

 • Den Haag verwacht dat de groei van internationale organisaties de stad 4000 nieuwe banen gaat opleveren. Dat melden de wethouders Saskia Bruines (kenniseconomie en internationaal) en Boudewijn Revis (stadsontwikkeling).

  Den Haag verwacht 4000 nieuwe banen

  Reageer

  Den Haag verwacht dat de groei van internationale organisaties de stad 4000 nieuwe banen gaat opleveren. Dat melden de wethouders Saskia Bruines (kenniseconomie en internationaal) en Boudewijn Revis (stadsontwikkeling).

 • Zo’n vijftienduizend woningen willen Delft en Haarlem elk binnenstedelijk bouwen. Waar laat je die? Delft doet het na veel discussie deels op een bedrijventerrein, Haarlem na een even intensief debat uiteindelijk niet.

  Delftenaren gaan wonen tussen de bedrijven

  Zo’n vijftienduizend woningen willen Delft en Haarlem elk binnenstedelijk bouwen. Waar laat je die? 
  Delft doet het na veel discussie deels op een bedrijventerrein, Haarlem na een even intensief debat uiteindelijk niet. 

 • Gemeenten, providers en evenementorganisatoren hebben bij de vergunningverlening van evenementen te weinig aandacht voor mobiele bereikbaarheid. Daardoor is de veiligheid bij noodsituaties niet altijd gewaarborgd.

  Mobiel bereik bij festivals blinde vlek

  Gemeenten, providers en evenementorganisatoren hebben bij de vergunningverlening van evenementen te weinig aandacht voor mobiele bereikbaarheid. Daardoor is de veiligheid bij noodsituaties niet altijd gewaarborgd.

 • Met uitdagingen als de energietransitie, digitalisering en nieuwe bestuurlijke verhoudingen is het voor bestuurders en ambtenaren moeilijk om toekomstbestendige beleidskeuzes te maken. Met een nieuwe Ruimtelijke verkenning probeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) overheden te laten oefenen met de toekomst.

  Overheden gaan ‘oefenen met de toekomst’

  Met uitdagingen als de energietransitie, digitalisering en nieuwe bestuurlijke verhoudingen is het voor bestuurders en ambtenaren moeilijk om toekomstbestendige beleidskeuzes te maken. Met een nieuwe Ruimtelijke verkenning probeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) overheden te laten oefenen met de toekomst.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu