of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • Hans Oosters is door Provinciale Staten voorgedragen als nieuwe commisaris van de koning in Utrecht.

  Hans Oosters nieuwe commissaris van de koning in Utrecht

  1 reactie

  Provinciale Staten van Utrecht hebben besloten Hans Oosters voor te dragen als nieuwe commissaris van de koning. De Statenleden besloten hiertoe op advies van de vertrouwenscommissie. Hans Oosters is de opvolger van de huidige commissaris van de koning, Willibrord van Beek. Van Beek gaat op 1 februari 2019 met pensioen.

 • Eigenaars van fietsen die uit drukke stationsgebieden zijn weggehaald halen hun rijwiel zelden op, blijkt uit onderzoek door BNR Nieuwsradio. Dat geldt al helemaal in Den Haag en Maastricht, waar 92 procent van de fietsen verweesd in gemeentelijke depots blijft staan.

  Verwijderde fietsen bijna nooit opgehaald

  Eigenaars van fietsen die uit drukke stationsgebieden zijn weggehaald halen hun rijwiel zelden op, blijkt uit onderzoek door BNR Nieuwsradio. Dat geldt al helemaal in Den Haag en Maastricht, waar 92 procent van de fietsen verweesd in gemeentelijke depots blijft staan.

 • Ondanks grote zorgen over een toename van de verkeersdrukte heeft de gemeenteraad van Loon op Zand donderdagavond unaniem ingestemd met uitbreidingsplannen van attractiepark De Efteling.

  Gemeenteraad stemt in met groei sprookjespark

  Reageer

  Ondanks grote zorgen over een toename van de verkeersdrukte heeft de gemeenteraad van Loon op Zand donderdagavond unaniem ingestemd met uitbreidingsplannen van attractiepark De Efteling.

 • Meer woningen is het devies van het kabinet. Maar de maatregelen die corporaties ondersteunen lijken teniet te worden gedaan door de hogere vennootschapsbelasting. De uitgesproken klimaatambities zijn mooi, vinden de decentrale overheden, maar nu ook eens daden graag!

  Alles op alles om woningmarkt vlot te trekken

  Meer woningen is het devies van het kabinet. Maar de maatregelen die corporaties ondersteunen lijken teniet te worden gedaan door de hogere vennootschapsbelasting. De uitgesproken klimaatambities zijn mooi, vinden de decentrale overheden, maar nu ook eens daden graag!

 • Smart mobility is eigenlijk het kernwoord in het gesprek met Van Asten die het kabinet meer als partner wil hebben in de ambities van Den Haag in woningbouw, mobiliteit en de energietransitie. ‘Wij willen graag vol investeren in de stad, maar het kabinet moet dan concreter maken hoe het de energietransitie wil aanpakken en hoe we dat gaan financieren.’ De stad Den Haag wil graag stappen zetten de bouw van woningen en het aanleggen van lightrail.

  ‘Snel duidelijkheid over energietransitie’

  ‘We hebben vooral concrete voorstellen van het kabinet nodig op de onderwerpen mobiliteit, woningbouw en de energietransitie’, aldus Robert van Asten, de Haagse wethouder op mobiliteit, cultuur en strategie, namens het Haagse college in reactie op de Troonrede en de eerste begroting van Rutte-III.

 • Kleinschalige woonzorgvormen voor zelfstandige wonende 75-plussers komen nauwelijks van de grond. Dat is volgens de organisatie van zorgondernemers Actiz te wijten aan het gebrek aan prioriteit dat gemeenten eraan geven.

  Zorgondernemers: gemeenten laks met woonzorg

  Kleinschalige woonzorgvormen voor zelfstandige wonende 75-plussers komen nauwelijks van de grond. Dat is volgens de organisatie van zorgondernemers Actiz te wijten aan het gebrek aan prioriteit dat gemeenten eraan geven.

 • De provincie Zuid Holland heeft drie prototypes aangeschaft van de ‘bushalte 2.0’, van startup EVAnet. Het gaat om een innovatief concept waarbij pakketjes bezorgd kunnen worden op de bushalte en op ieder moment kunnen worden opgehaald.

  Zuid-Holland schaft ‘bushaltes 2.0’ aan

  De provincie Zuid Holland heeft drie prototypes aangeschaft van de ‘bushalte 2.0’, van startup EVAnet. Het gaat om een innovatief concept waarbij pakketjes bezorgd kunnen worden op de bushalte en waar ze op ieder moment kunnen worden opgehaald.

 • Er moet een regeringscommissaris komen die gemeenten en provincies kan dwingen om extra huizen te bouwen, vindt regeringspartij CDA.

  'Dwing gemeenten meer huizen te bouwen'

  12 reacties

  Er moet een regeringscommissaris komen die gemeenten en provincies kan dwingen om extra huizen te bouwen, vindt regeringspartij CDA.

 • In een derde van de Noord-Hollandse gemeenten is er (nog steeds) sprake van krimp. Dat blijkt uit de monitor Detailhandel Noord-Holland 2018. De winkelleegstand daalt dit jaar in de provincie tot 5,8 procent, ruim onder het landelijk gemiddelde van 7,2 procent.

  Retail Noord-Holland doet het goed

  Het gaat goed met de detailhandel in Noord-Holland. Er staan minder winkels  leeg en het aantal banen in de retail stijgt.  Minder goed nieuws is dat die groei zich niet gelijkmatig over de provincie voltrekt. Vooral in Amsterdam en Amstelland-Meerlanden nam de werkgelegenheid in de retail toe. 

 • Er is een nieuwe markt ontstaan voor beleggers die de wereld willen verbeteren. De Nederlandse Waterschapsbank biedt daarom nieuwe soorten obligaties aan en daarmee halen ze veel internationaal geld op. Maar dat mag niet lukraak uitgeleend worden.

  Buitenlands geld voor sociale projecten

  Er is een nieuwe markt ontstaan voor beleggers die de wereld willen verbeteren. De Nederlandse Waterschapsbank biedt daarom nieuwe soorten obligaties aan en daarmee halen ze veel internationaal geld op. Maar dat mag niet lukraak uitgeleend worden.

 • De energietransitie vereist forse groei van het aantal zonnepanelen. Het beleid is dat ze op daken en in stedelijk gebied komen. Maar vooral in het buitengebied schieten ze als paddenstoelen uit de grond.

  Hoe zonnepanelen het landschap veranderen

  De energietransitie vereist forse groei van het aantal zonnepanelen. Het beleid is dat ze op daken en in stedelijk gebied komen. Maar vooral in het buitengebied schieten ze als  paddenstoelen uit de grond.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu