of 60264 LinkedIn

Nieuws

 • Vluchtelingen op het eiland Kos, Griekenland.

  Aantal daklozen in Europa groeit, net als in Nederland

  Het aantal daklozen in Europa is de afgelopen tien jaar met 70 procent gegroeid. Onder hen zijn bovendien steeds meer gezinnen, vrouwen, kinderen en mensen met een niet-Europese nationaliteit. EU-lidstaten gaven in 2018 ruim 30 procent minder geld uit aan het realiseren van betaalbare woningen dan tien jaar daarvoor. Nederland is daarbij geen uitzondering.

 • Het waterschap Limburg wil dat jagers die zijn aangesloten bij wildbeheereenheden mee kunnen helpen in het afschieten van bevers die teveel overlast veroorzaken. Het bestrijden van de schade van bevers kost het waterschap teveel tijd, zegt bestuurder Har Frenken tegen De Limburger.

  Waterschap zoekt hulp jager bij bestrijding bevers

  Het waterschap Limburg wil dat jagers die zijn aangesloten bij wildbeheereenheden mee kunnen helpen in het afschieten van bevers die teveel overlast veroorzaken. Het bestrijden van de schade van bevers kost het waterschap teveel tijd, zegt bestuurder Har Frenken tegen De Limburger.

 • De milieuplannen voor de toekomstige luchtvaart zijn nog te weinig concreet. Dat schrijft de Commissie voor de Milieueffectrapportage in een advies aan het kabinet.

  'Milieuplannen luchtvaart niet concreet genoeg'

  1 reactie

  De milieuplannen voor de toekomstige luchtvaart zijn nog te weinig concreet. Dat schrijft de Commissie voor de Milieueffectrapportage in een advies aan het kabinet.

 • De ruimte die is ontstaan voor nieuwe woningbouw door de stikstofmaatregelen, en dan vooral het terugbrengen van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/u, levert Noord-Holland 4503 nieuwe woningen op. 10 woningbouwplannen hebben een natuurvergunning gekregen, zo heeft de provincie bekendgemaakt.

  Snelheidsverlaging levert Noord-Holland 4500 huizen op

  De ruimte die is ontstaan voor nieuwe woningbouw door de stikstofmaatregelen, en dan vooral het terugbrengen van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/u, levert Noord-Holland 4503 nieuwe woningen op. 10 woningbouwplannen hebben een natuurvergunning gekregen, zo heeft de provincie bekendgemaakt.

 • Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is in twee jaar tijd verdubbeld. Dat laat een analyse van onderzoeksbureau Sobolt in opdracht van de gemeente zien.

  Rotterdam verdubbelt aantal zonnepanelen

  1 reactie

  Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is in twee jaar tijd verdubbeld. Dat laat een analyse van onderzoeksbureau Sobolt in opdracht van de gemeente zien.

 • De klimaatverandering raakt iedere Nederlander, maar ambtenaren spreken over het klimaat niet altijd in duidelijke taal. Hoogheemraadschap Delfland spoort de eigen medewerkers en aan om eenvoudige woorden te gebruiken en stelt een woordenlijst samen

  Waterschap wil minder ingewikkelde klimaatwoorden

  De klimaatverandering raakt iedere Nederlander, maar overheden spreken over het klimaat niet altijd in duidelijke taal. Hoogheemraadschap Delfland spoort de eigen medewerkers aan om eenvoudige woorden te gebruiken en stelt een woordenlijst samen

 • Iets meer dan de helft van de Nederlanders (55 procent) vindt dat mondkapjes in alle openbare binnenruimtes verplicht moeten worden. Dat meldt onderzoeker Maurice de Hond op basis van zijn wekelijkse opiniepeiling.

  Steun voor mondkapje in openbare binnenruimte

  8 reacties

  Iets meer dan de helft van de Nederlanders (55 procent) vindt dat mondkapjes in alle openbare binnenruimtes verplicht moeten worden. Dat meldt onderzoeker Maurice de Hond op basis van zijn wekelijkse opiniepeiling.

 • Het sinkhole dat donderdag in Kerkrade is ontstaan, ontstond tijdens een zoektocht naar oude mijnschachten. Bij het onderzoek naar een mijnschacht aan de Franciscusstraat zakte de grond donderdag plotseling in. Dat blijkt uit uitlatingen van onder meer wethouder Dion Schneider en omwonenden. Dertien woningen werden ontruimd, bijna alle bewoners konden na enkele uren weer naar huis. Een woning pal naast het gat is tijdelijk onbewoonbaar.

  Zoektocht naar oude schachten veroorzaakte sinkhole

  Reageer

  Het sinkhole dat donderdag in Kerkrade is ontstaan, ontstond tijdens een zoektocht naar oude mijnschachten. Bij het onderzoek naar een mijnschacht aan de Franciscusstraat zakte de grond donderdag plotseling in. Dat blijkt uit uitlatingen van onder meer wethouder Dion Schneider en omwonenden. Dertien woningen werden ontruimd, bijna alle bewoners konden na enkele uren weer naar huis. Een woning pal naast het gat is tijdelijk onbewoonbaar.

 • Bouwend Nederland waarschuwt dat de kans op ongelukken, wegafsluitingen en verkeersinfarcten snel groeit door een gebrek aan onderhoud aan de infrastructuur door het Rijk en gemeenten. Die zouden uit geldgebrek te weinig doen om wegen, fietspaden en viaducten op orde te houden. Dat zegt voorzitter Maxime Verhagen van de belangenorganisatie van de bouwsector in een interview in het AD.

  Bouwsector waarschuwt voor onveiligheid wegen

  2 reacties

  Bouwend Nederland waarschuwt dat de kans op ongelukken, wegafsluitingen en verkeersinfarcten snel groeit door een gebrek aan onderhoud aan de infrastructuur door het Rijk en gemeenten. Die zouden uit geldgebrek te weinig doen om wegen, fietspaden en viaducten op orde te houden. Dat zegt voorzitter Maxime Verhagen van de belangenorganisatie van de bouwsector in een interview in het AD.

 • De meeste Nederlanders vinden anderhalve meter afstand houden in het verkeer belangrijk, en steunen veel maatregelen die wegbeheerders als gemeenten nemen om die afstand te waarborgen. Een meerderheid geeft aan drukke plekken en verkeerssituaties het liefst te mijden.

  Meeste mensen steunen corona-verkeersmaatregelen

  De meeste Nederlanders vinden anderhalve meter afstand houden in het verkeer belangrijk, en steunen veel maatregelen die wegbeheerders als gemeenten nemen om die afstand te waarborgen. Een meerderheid geeft aan drukke plekken en verkeerssituaties het liefst te mijden.

 • Als Nederland uit de economische crisis wil komen zal er snel een oplossing gevonden moeten worden voor de stikstofproblematiek. Deze boodschap kwam van Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam, tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers van de haven. 'Investeringen in de Rotterdamse haven lopen door de stikstofproblematiek gevaar.'

  Groei Rotterdamse haven stokt door stikstof

  Reageer

  Als Nederland uit de economische crisis wil komen zal er snel een oplossing gevonden moeten worden voor de stikstofproblematiek. Deze boodschap kwam van Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam, tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers van de haven. 'Investeringen in de Rotterdamse haven lopen door de stikstofproblematiek gevaar.'

 • Rotterdam wil dat waterstof grootschalig gaat worden ingezet voor het opslaan van duurzaam opgewekte elektriciteit en voor industriële processen, zoals in de Rotterdamse haven. Dat schrijft de gemeente in de eigen ‘Visie op Waterstof’.

  Waterstofbatterij moet havengebied vergroenen

  Rotterdam wil dat waterstof grootschalig gaat worden ingezet voor het opslaan van duurzaam opgewekte elektriciteit en voor industriële processen, zoals in de Rotterdamse haven. Dat schrijft de gemeente in de eigen ‘Visie op Waterstof’.

 • De gemeente Nijmegen is het niet eens met het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om het opknappen van de Waalbrug tien jaar uit te stellen. Dat is veel te lang, zegt de stad in een brief aan de minister.

  Uitstel aanpak Waalbrug duurt Nijmegen te lang

  De gemeente Nijmegen is het niet eens met het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om het opknappen van de Waalbrug tien jaar uit te stellen. Dat is veel te lang, zegt de stad in een brief aan de minister.

 • In een week tijd hebben speciale toezichthouders de adressen van bijna driehonderd mensen achterhaald die op een verkeerde manier hun afval hebben aangeboden. De Amsterdammers hebben daar boetes voor gekregen. Het gaat in veel gevallen om mensen die afval naast de daarvoor bestemde ondergrondse containers hebben geplaatst.

  Bijna 300 boetes voor dumpen afval Amsterdam

  2 reacties

  In een week tijd hebben speciale toezichthouders de adressen van bijna driehonderd mensen achterhaald die op een verkeerde manier hun afval hebben aangeboden. De Amsterdammers hebben daar boetes voor gekregen. Het gaat in veel gevallen om mensen die afval naast de daarvoor bestemde ondergrondse containers hebben geplaatst.

 • Een groot plan voor de bouw van 28 windturbines langs de snelweg A16 in West-Brabant bevat diverse fouten, maar het hoeft niet van tafel. Het provinciebestuur krijgt een half jaar de tijd om die te herstellen. Dat stelt de Raad van State in een tussenuitspraak in een zaak die was aangespannen door omwonenden en bedrijven.

  Brabant krijgt tik op de vingers voor windmolenplan

  1 reactie

  Een groot plan voor de bouw van 28 windturbines langs de snelweg A16 in West-Brabant bevat diverse fouten, maar het hoeft niet van tafel. Het provinciebestuur krijgt een half jaar de tijd om die te herstellen. Dat stelt de Raad van State in een tussenuitspraak in een zaak die was aangespannen door omwonenden en bedrijven.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu