of 59190 LinkedIn

Nieuws

 • De gemeente Den Haag wil de komende jaren 10.000 nieuwe woningen creëren in hoogbouw rond stationsgebieden. Wethouder Boudewijn Revis (Wonen en Stadsontwikkeling, VVD) presenteerde dinsdag de gebiedsagenda’s die dat mogelijk moeten maken.

  Den Haag verdicht rond stations

  De gemeente Den Haag wil de komende jaren 10.000 nieuwe woningen creëren in hoogbouw rond stationsgebieden. Wethouder Boudewijn Revis (Wonen en Stadsontwikkeling, VVD) presenteerde dinsdag de gebiedsagenda’s die dat mogelijk moeten maken.

 • De bewaarcondities in archeologische depots van gemeenten zijn matig. Provincies doen dat een stuk beter. Maar gemeenten zijn weer beter in het interesseren van het grote publiek. Dat schrijft minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, D66) in een reactie op twee rapporten van de Erfgoedinspectie, waarvan het tweede vandaag verscheen. ‘De gemeentelijke en provinciale archeologische depots vormen samen de archeologische schatkamer van Nederland.’

  Opslag gemeentedepots moet beter

  De bewaaromstandigheden in archeologische opslagplaatsen van gemeenten zijn matig. Provincies doen dat een stuk beter. Maar gemeenten zijn weer beter in het interesseren van het grote publiek. Dat schrijft minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, D66) in een reactie op twee rapporten van de Erfgoedinspectie. ‘De gemeentelijke en provinciale archeologische depots vormen samen de archeologische schatkamer van Nederland.’

 • Almeerse raadsleden mogen de geheime definitieve ontwikkelingsovereenkomst met Floriade-ontwikkelaar Amvest inzien, maar moeten wel zelf zoeken naar de verschillen met de conceptovereenkomst.De PVV-fractie wil dat het college duidelijk maakt wat de verschillen zijn en wat daarvan de financiële consequenties zijn. ‘Het college dient de raad fatsoenlijk te informeren.’

  PVV: Overeenkomst Floriade is zoekplaatje

  De Almeerse PVV-fractie wil dat het college duidelijk maakt waar de definitieve overeenkomst met Floriade-ontwikkelaar Amvest verschilt van de conceptovereenkomst en wat daarvan de financiële consequenties zijn. Raadsleden mogen de geheime tekst inzien, maar moeten zelf zoeken naar de verschillen. ‘Het college dient de raad fatsoenlijk te informeren.’

 • Het vastgoedbedrijf trof ook een groot aantal opengedraaide gasflessen aan in een loods, aldus de woordvoerder. De eigenaar ging maandag gelijk over tot sloop van de gebouwen die op het terrein staan, om herkraak te voorkomen. Veel bewoners van het 21 jaar geleden gekraakte terrein lieten hun bezittingen achter toen de ontruiming maandag begon. De gemeente inventariseert de komende dagen wat er nog aan waardevolle spullen ligt. De krakers kunnen hun bezittingen nog wel ophalen, liet de woordvoerder van Chidda Vastgoed weten.

  Eigenaar ADM-terrein: 'Gemeente moet opruimen betalen'

  4 reacties

  De gemeente Amsterdam moet de kosten voor het opruimen van het ontruimde ADM-terrein betalen. Dat zegt een woordvoerder van de eigenaar van het bijna 45 hectare grote stuk grond, Chidda Vastgoed. Volgens de zegsman liggen er tonnen aan vuilnis. 'Dit is een kostbare operatie', zei hij. 'We willen de gemeente aansprakelijk stellen.'

 • Schiphol wil zo snel mogelijk het openbaarvervoersnetwerk uitbreiden. Volgens president-directeur Dick Benschop is hiervoor een plan in de maak van de NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam.

  Schiphol wil ov-netwerk uitbreiden

  1 reactie

  Schiphol wil zo snel mogelijk het openbaarvervoersnetwerk uitbreiden. Volgens president-directeur Dick Benschop is hiervoor een plan in de maak van de NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam. Zo is het volgens hem niet meer de vraag óf de Noord-Zuidlijn moet worden doorgetrokken vanuit Amsterdam naar Schiphol en Hoofddorp, maar wanneer, zo zei hij op de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven.

 • De groei van laadpunten voor elektrische auto's neemt af. Uit cijfers van de rijksdienst voor Ondernemend Nedeland blijkt dat het aantal publieke en semi-publieke laadpunten in 2018 met 9 procent toenam. In 2017 was dat nog 26 procent.

  Laadpaalgroei neemt af

  De groei van laadpunten voor elektrische auto's neemt af. Uit cijfers van de rijksdienst voor Ondernemend Nedeland blijkt dat het aantal publieke en semi-publieke laadpunten in 2018 met 9 procent toenam. In 2017 was dat nog 26 procent.

 • Fractievoorzitter Famke Houthoff van coalitiepartij D66 stapt uit de gemeenteraad van Krimpenerwaard. Ze is het niet eens met de koers van haar partij in de coalitieonderhandelingen over een tweede oeververbinding en de daaraan gekoppelde grootschalige woningbouw in de polder.

  Raad Krimpenerwaard blijft onrustig

  Fractievoorzitter Famke Houthoff van coalitiepartij D66 stapt uit de gemeenteraad van Krimpenerwaard. Ze is het niet eens met de koers van haar partij in de coalitieonderhandelingen over een tweede oeververbinding en de daaraan gekoppelde grootschalige woningbouw in de polder.

 • De topmannen van drie grote bouwbedrijven in Nederland voorspellen dat in het huidige tempo slechts de helft van de één miljoen benodigde huizen wordt gebouwd voor 2030. Dat zeggen ze zaterdag in De Telegraaf.

  'Miljoen woningen voor 2030 is niet realistisch'

  5 reacties

  De topmannen van drie grote bouwbedrijven in Nederland voorspellen dat in het huidige tempo slechts de helft van de één miljoen benodigde huizen wordt gebouwd voor 2030. Gemeenten ontwikkelen te weinig bouwplannen, zeggen ze zaterdag in De Telegraaf.

 • De huurprijs voor winkels blijft in heel Nederland dalen. Alleen in Amsterdam duwen toeristen de prijs voor een winkelpand steeds verder op.

  Huurprijs winkels blijft dalen

  De huurprijs voor winkellocaties blijft in heel Nederland dalen. Alleen in Amsterdam duwen toeristen de prijs voor een winkelpand steeds verder op.

 • Er is nog geen totaalbeeld van de effectiviteit van de maatregel, maar in verschillende vuurwerkvrije zones in Nederland werd gewoon vuurwerk afgestoken. Mensen wisten bijvoorbeeld niet eens dat er een vuurwerkvrije zone was ingesteld. Gemeenten zijn bezig met het verzamelen van informatie voor de evaluatie.

  Vraagtekens bij effectiviteit vuurwerkvrije zone

  Er is nog geen totaalbeeld van de effectiviteit van de maatregel, maar in verschillende vuurwerkvrije zones in Nederland werd gewoon vuurwerk afgestoken. Mensen wisten soms bijvoorbeeld niet eens dat er een vuurwerkvrije zone was ingesteld. Gemeenten zijn bezig met het verzamelen van informatie voor de evaluatie.

 • Eindhoven Airport en bouwer BAM zijn het eens over de financiële afwikkeling van de schade aan de parkeergarage bij de luchthaven, die in mei 2017 gedeeltelijk instortte. De garage wordt naar verwachting in oktober 2019 pas opgeleverd, meer dan twee jaar laten dan oorspronkelijk gepland was.

  Bouwer en luchthaven akkoord over parkeergarage

  Eindhoven Airport en bouwer BAM zijn het eens over de financiële afwikkeling van de schade aan de parkeergarage bij de luchthaven, die in mei 2017 gedeeltelijk instortte. De garage wordt naar verwachting in oktober 2019 pas opgeleverd, meer dan twee jaar laten dan oorspronkelijk gepland was.

 • In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. Dat komt vooral door immigratie vanuit het buitenland, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Bevolkingsgroei vooral in de Randstad

  Reageer

  In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. Dat komt vooral door immigratie vanuit het buitenland, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • De productie van zonnestroom groeide het afgelopen jaar met meer dan 50 procent. De hoeveelheid duurzame energie uit windmolens bleef ongeveer gelijk. De hoeveelheid duurzame stroom steeg naar schatting van 15 procent naar 17 procent.

  Veel meer zonnestroom in 2018, windenergie blijft gelijk

  1 reactie

  De productie van zonnestroom groeide het afgelopen jaar met meer dan 50 procent. De hoeveelheid duurzame energie uit windmolens bleef ongeveer gelijk. De hoeveelheid duurzame stroom steeg naar schatting van 15 procent naar 17 procent.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu