of 63908 LinkedIn

Nieuws

 • De Limburgse Staten willen dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de watersnood in Limburg van afgelopen juni gaat evalueren. Dat verzoek hebben de Statenfracties vrijdag unaniem neergelegd bij waarnemend gouverneur Johan Remkes.

  Limburgse Staten: OVV moet watersnood beoordelen

  De Limburgse Staten willen dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de watersnood in Limburg van afgelopen juni gaat evalueren. Dat verzoek hebben de Statenfracties vrijdag unaniem neergelegd bij waarnemend gouverneur Johan Remkes.

 • Roermond en omgeving geldt al vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw als de droogste streek van Nederland, slechts 750 mm per jaar. Er zijn deze zomer geen geel gras en verdorde bomen te bespeuren in Roermond, toch krijgen bomen flink meer ruimte om te wortelen.

  Bericht uit de droogste stad van Nederland

  Roermond en omgeving geldt al vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw als de droogste streek van Nederland, slechts 750 mm per jaar. Er zijn deze zomer geen geel gras en verdorde bomen te bespeuren in Roermond, toch krijgen bomen flink meer ruimte om te wortelen. 

 • Gemeenten zoeken plek voor nieuwe woningen binnen de stadsgrenzen. Een verouderd bedrijventerreinen is een makkelijk doelwit. Experts vrezen de gevolgen. ‘Het bedrijventerrein is het weeskind van de ruimtelijke politiek.’

  Weinig liefde voor het bedrijventerrein

  Gemeenten zoeken plek voor nieuwe woningen binnen de stadsgrenzen. Een verouderd bedrijventerreinen is een makkelijk doelwit. Experts vrezen de gevolgen. ‘Het bedrijventerrein is het weeskind van de ruimtelijke politiek.’

 • Utrecht en Gelderland willen miljarden van het rijk om te investeren in mobiliteit. Anders kan er een streep door hun woningbouwplannen. Ze zijn het oneens met het PBL dat oproept na corona terughoudend te zijn met dergelijke investeringen.

  Bouwplannen van provincies onder druk

  Utrecht en Gelderland willen miljarden van het rijk om te investeren in mobiliteit. Anders kan er een streep door hun woningbouwplannen. Ze zijn het oneens met het PBL dat oproept na corona terughoudend te zijn met dergelijke investeringen.

 • Het volledige woningbestand van Vestia in het Brabantse Bergeijk wordt overgenomen door twee lokale woningcorporaties. De provincie leent de corporaties 45 miljoen euro om de woningen te kopen. De deal moet ook leiden tot de nieuwbouw van 100 extra sociale huurwoningen in de gemeente.

  Provincie helpt bij overname Vestiawoningen Bergeijk

  Het volledige woningbestand van Vestia in het Brabantse Bergeijk wordt overgenomen door twee lokale woningcorporaties. De provincie leent de corporaties 45 miljoen euro om de woningen te kopen. De deal moet ook leiden tot de nieuwbouw van 100 extra sociale huurwoningen in de gemeente.

 • Het provinciebestuur van Noord-Holland is blij met de ommezwaai van Tata Steel. Het bedrijf maakte woensdag bekend om staal te gaan produceren met waterstof. Volgens gedeputeerde Jeroen Olthof (Miieu) zullen concrete sfapraken met het staalbedrijf worden vastgelegd.

  Provincie blij met Tata's keuze voor waterstof

  Het provinciebestuur van Noord-Holland is blij met de ommezwaai van Tata Steel. Het bedrijf maakte woensdag bekend om staal te gaan produceren met waterstof. Volgens gedeputeerde Jeroen Olthof (Miieu) zullen concrete sfapraken met het staalbedrijf worden vastgelegd.

 • Zowel milieuorganisaties, bedrijven uit de bouw- en techniekbranche als politieke partijen willen de snelheid van de verduurzaming verhogen. Daarom moeten er op korte termijn veel meer woningen worden verduurzaamd. Maar hoe krijgen we de werknemers die daarvoor nodig zijn?

  Verduurzaming kan sneller door goede afspraken

  Zowel milieuorganisaties, bedrijven uit de bouw- en techniekbranche als politieke partijen willen de snelheid van de verduurzaming verhogen. Daarom moeten er op korte termijn veel meer woningen worden verduurzaamd. Maar hoe krijgen we de werknemers die daarvoor nodig zijn?

 • Het huidige stroomnet kan door de snel toegenomen vraag naar elektriciteit niet voldoende energie leveren. Netbeheerder Liander luidt de noodklok en de gemeente Amsterdam roept de hulp van het Rijk in.

  Het loopt vast op het stroomnet

  4 reacties

  Het huidige stroomnet kan door de snel toegenomen vraag naar elektriciteit niet voldoende energie leveren. Netbeheerder Liander luidt de noodklok en de gemeente Amsterdam roept de hulp van het Rijk in.

 • Nederland verkent de mogelijkheden voor een aanvraag voor Europese steun voor de door natuurgeweld getroffen gebieden in de provincie Limburg.Europarlementariërs willen vaart in de afhandeling van de schade van de vloedgolf die Duitsland, België en Nederland in juli overspoeld, zo bleek deze week in het Europees Parlement in Straatsburg.

  Nederland dubt over aanvraag EU-steun voor Limburg

  Nederland verkent de mogelijkheden voor een aanvraag voor Europese steun voor de door natuurgeweld getroffen gebieden in de provincie Limburg. Europarlementariërs willen vaart in de afhandeling van de schade van de vloedgolf die Duitsland, België en Nederland in juli overspoeld, zo bleek deze week in het Europees Parlement in Straatsburg.

 • Om de stikstofcrisis aan te pakken, is het ‘onontkoombaar om ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging’ van vergunningen van boerderijen die dichtbij een beschermd natuurgebied liggen.

  ‘Intrekken vergunning boeren sneller dan onteigenen’

  15 reacties

  Om de stikstofcrisis aan te pakken, is het ‘onontkoombaar om ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging’ van vergunningen van boerderijen die dichtbij een beschermd natuurgebied liggen.

 • De conclusies uit het PBL-rapport over de gevolgen van thuiswerken zijn voor gemeenten een ‘mooie kans’ om investeringen in infrastructuur voor auto te heroverwegen. Volgens de gemeentekoepel VNG moeten gemeenten, provincies en het rijk gezamenlijk stappen gaan zetten om mobiliteit te verminderen, veranderen en verduurzamen.

  VNG: gemeente moet infra-investering heroverwegen

  De conclusies uit het PBL-rapport over de gevolgen van thuiswerken zijn voor gemeenten een ‘mooie kans’ om investeringen in infrastructuur voor auto te heroverwegen. Volgens de gemeentekoepel VNG moeten gemeenten, provincies en het rijk gezamenlijk stappen gaan zetten om mobiliteit te verminderen, veranderen en verduurzamen.

 • De politiewoordvoerder benadrukt dat de arrestanten aanhangers zijn van de kraakbeweging en in die zin losstaan van de grote groep demonstranten die opkwam voor betere huisvestingskansen.

  Tientallen arrestaties na afloop van woonprotest

  3 reacties

  De politie heeft zondagavond tientallen arrestaties verricht na afloop van het drukbezochte woonprotest in Amsterdam. Volgens de politie wilde de groep een pand kraken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu