ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Bouwen in veiligheidszones

Bouwen in veiligheidszones. Bouwen langs infrastructuur waarover transport van gevaarlijke stoffen plaatsvindt, is complex.

06 oktober 2014

Bouwen langs infrastructuur waarover transport van gevaarlijke stoffen plaatsvindt, is complex. Dit vervoer brengt bijzondere risico’s met zich mee, zoals plasbranden. Hierdoor is het bouwen langs deze transportroutes procedureel én technisch gezien ingewikkeld. De nieuwe regeling Bouwbesluit neemt echter een deel van deze complexiteit weg.

Neemt niet weg dat deze projecten een uitdaging blijven. Veilig en kwalitatief goed bouwen vraagt in deze situaties om de toepassing van de juiste brandveilige materialen, een aantoonbaar veilige oplossing en het bewandelen van de juiste communicatielijnen.


Kortom, ook in de nieuwe regelgeving vergt het goed toepassen van de prestatie-eisen tijd en energie. In bijgaande whitepaper gaat ingenieur Susan Eggink-Eilander van Antea Group dieper in op mogelijkheden en onmogelijkheden van het bouwen in een veiligheidszone of plasbrandaandachtsgebied.

Bijlage

 

Bron: Bouwregels in de praktijk

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.