ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Website Nationaal Waterstof Programma live

Website Nationaal Waterstof Programma live. Overheid en bedrijfsleven hebben elkaar nodig om waterstof tot een succes te maken

waterstof.png

Tijdens de Werkconferentie Topsector Energie op 24 november 2020 is de website nationaalwaterstofprogramma.nl gelanceerd. De website biedt informatie over waterstof en verwijst naar de nuttige netwerken.

Het Nationale Waterstof Programma is nog in ontwikkeling. De website is een platform waarmee stakeholders het programma vormgeven en delen. Hoe leren we van projecten en plannen van bedrijven, kennisinstellingen en regionale overheden? Antwoorden op die vragen vindt u op de website over het Nationaal Waterstof Programma.

 

Jörg Gigler van TKI Nieuw Gas: "Overheid en bedrijfsleven hebben elkaar nodig om waterstof tot een succes te maken. De website geeft een mooi beeld van waar we staan. Het laat zien waar we heen willen op gebied van beleid én toepassingsmogelijkheden."


Inzetten op waterstof

Inzetten op duurzame waterstof is belangrijk voor de energieovergang in Nederland. Waterstofgebruik draagt bij aan de klimaatdoelstellingen. Het biedt ook kansen voor werkgelegenheid en nieuwe verdienmodellen. In het Klimaatakkoord maakten stakeholders hierover afspraken. Een van de afspraken is om samen de inspanningen vorm te geven in een Nationaal Waterstof Programma.

 

RVO bouwde en beheert de website in opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK). RVO en EZK werken hierin nauw samen met TKI Nieuw Gas.


Meer weten?

Bezoek de nieuwe website van het Nationaal Waterstof Programma.

 

Meer over: 

IPCEI WaterstofSubsidieregeling WaterstofSubsidie Waterstof pilotregelingWaterstofWaterstofcellen

 

In opdracht van

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.