ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Kwetsbaarheid gebouwde stedelijke omgeving

Symposium Urban en Building Resilience. Safety & Security by design.

03 maart 2016

Symposium Urban en Building Resilience. Safety & Security by design.
Recente en historische gebeurtenissen hebben de kwetsbaarheid van de gebouwde stedelijke omgeving aangetoond. Of het nu gaat om een natuurramp of een terroristische dreiging, de impact is enorm, vooral als gevolg van de grote en complexe schaal van de stedelijke infrastructuur.
Veiligheid en beveiliging moeten goed worden geïntegreerd in het ontwerp om de veiligheid te kunnen garanderen tijdens de gehele levenscyclus, met inbegrip van reguliere operationele processen en uitzonderlijke crisissituaties.

Op 7 april 2016 nodigen wij u uit om deel te nemen aan het Symposium over Urban & Building Resilience; Safety & Security by Design en met ons kennis en ervaring te delen.

 

Programma
Het programma bestaat uit presentaties over de integrale aanpak voor verbetering van de resilience van de infrastructuur. Er zijn sprekers vanuit eindgebruikers, brandweer, ingenieursbureau, aannemers, industrie en onderzoekers.

•  Plenair, met welkom door Gemeente Den Haag en met keynote speaker
•  Resultaten van het EU-project ELASSTIC. ELASSTIC is een showcase project voor de verbetering van gebouwen en grootschalige infrastructuur met veiligheid- en     beveiligingstechnologieën en speciale informatiemogelijkheden.
•  Parallelle sessies: 'Safety & security in design' en ‘Safety & security topics for urban areas’.
•  Debat/paneldiscussie
•  Kennismarkt met nieuwe technologieën

Voor wie interessant?
Ontmoet en deel ervaring met specialisten en stakeholders uit agentschappen, overheden, industrie, ingenieurs en architecten. Samen kunnen we de veerkracht van stedelijke gebieden verbeteren.

Informatie en aanmelden
Open hier de uitnodiging voor meer informatie over het programma en aanmelding. 
Of meld u meteen kosteloos aan via: Aanmeldformulier Urban & Building Resilience  

 

Organisatie

  • Arcadis Design & Consultancy for natural and built assets - 4th Safety congress
  • TNO Defensie & Veiligheid; Knowledge and technology for safety

  • ELASSTIC consortium  (TNO, Arcadis, Fraunhofer, Siemens, Schüßler-Plan, JA Joubert Architecture, NXNW, Incode, Uniresearch)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.