ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Climate Adaptation Summit ontzettend inspirerend

Climate Adaptation Summit ontzettend inspirerend. Wereldleiders spreken zich uit.

08 februari 2021
OverMorgen-Kerckebosch-Zeist-fotografie-door-KNEEDVORM-15-1920x960.jpg

Zonder actie gaan we veel schade ondervinden van het veranderende klimaat. Adviseur klimaatadaptatie Maarten Verkerk volgt de eerste internationale Climate Adaptation Summit op de voet. Bij Over Morgen is klimaatadaptatie een essentieel onderwerp van ons werk aan de toekomstbestendige leefomgeving.

Het is ontzettend inspirerend om de wereldleiders zich tijdens de 1e internationale Climate Adaptation Summit te zien uitspreken voor meer actie om onszelf aan te passen aan het veranderende klimaat.

Ook al stoppen we morgen met de uitstoot van broeikasgassen: het wordt warmer op aarde. Dat leidt tot extremer weer en natuurrampen, verlies aan biodiversiteit en stijgende zeespiegels. Zonder actie gaan we daar veel schade van ondervinden. Mét actie kunnen we fijner en gezonder leven.

Wereldleiders roepen terecht (en gelukkig) op om klimaatactie in het centrum van de post-corona-economie te brengen. Wij bij Over Morgen juichen dat toe.


In het project Resilience by Design hebben we samen met onder andere ONE Architecture en Arcadis onderzocht hoe je klimaatadaptatie onderdeel kunt laten zijn van grote en kleine investeringsbeslissingen. Wij zien vanuit Over Morgen daarbij vooral kansen om aan te sluiten bij het langetermijnperspectief van vastgoedinvesteerders. Wil jij hier ook mee aan de slag? Neem dan contact op met Maarten Verkerk of David Witvoet.

Lees hier wat we nog meer samen met jou kunnen doen op het vlak van klimaatadaptatie.


Contactpersoon Maarten Verkerk

Maarten Verkerk

Lees meer


Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.