of 59250 LinkedIn

Uden: oude HPLN-verlichting vervangen door led

Uden: oude HPLN-verlichting vervangen door led
1 reactie

De gemeente Uden startte afgelopen najaar met het vervangen van hun oude HPLN-verlichting door ledverlichting. Het verouderde lamptype verbruikte veel energie en had een relatief korte levensduur. Die was verstreken en de gemeente greep de kans aan om over te stappen op energiezuinige led-verlichting met een lange levensduur. Nog voor het einde van het jaar waren maar liefst 400 lampen vervangen.

Direct na de zomer

Afgelopen jaar heeft de gemeente samen met adviesbureau Nobra een plan ontwikkeld om circa 400 van de nog resterende HPLN-lampen te vervangen door led. Ziut heeft de vervanging via een openbare Europese aanbesteding aangenomen, en mocht dit project gaan uitvoeren. Direct na de zomervakantie is gestart met de werkzaamheden.

 

Nieuwe armaturen

Als nieuw armatuur heeft de gemeente gekozen voor het armatuur ‘Nicole’ van Innolumis. In Uden werden 350 van deze armaturen toegepast. Er is gebruik gemaakt van diverse lichtkleuren, namelijk Green, Moonlight en ook de kleur 730 (3.000 Kelvin). Deze werden allemaal in hetzelfde armatuur toegepast, wat het onderhoud vergemakkelijkt maar ook het dagbeeld eenduidig houdt. Op enkele andere plaatsen werd er gebruik gemaakt van het Albany-armatuur van Schréder en het Luz-armatuur van Lightronics. Bij de keuze voor deze nieuwe armaturen was het voor de gemeente belangrijk dat de leverancier garanties afgaf over het opgegeven energieverbruik. Ook de vormgeving speelde een rol net als de betrouwbaarheid van de leverancier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Chris Reezist op
HPL-N verbruikt meer dan LED, maar de korte levensduur is niet helemaal waar. Deze lamp is juist ingezet vanwege zijn extreem lange levensduur met daarbij de goedkope aanschafkosten. Begrijpelijk dat er na jaren weer iets nieuws komt voor de straatverlichting, maar durf ook eerlijk te zijn over verouderde voordelen. Het is nog maar de vraag of LED langer meegaat dan de gemiddelde HPL-N lamp, en minder kost in onderhoud (los van het verbruik)..

Contactgegevens

AfbeeldingZiut B.V.

Bezoekadres:

Nieuwe Plein 1b

6811 KN  Arnhem

               

Postadres:

Postbus 253

6800 AG  Arnhem

026 800 19 00

 

info@ziut.nl

www.ziut.nl

Meer nieuws

Onze exptertises

Whitepapers