of 59130 LinkedIn

Smartflower in Zevenaar

Smartflower in Zevenaar. Als de zon opkomt, vouwt de Smartflower zich vanzelf uit. In het donker sluit het opklapbare zonnepaneel automatisch, als een echte bloem
Reageer

Als de zon opkomt, vouwt de Smartflower zich vanzelf uit. In het donker sluit het opklapbare zonnepaneel automatisch, als een echte bloem. De ‘bladeren’ van de Smartflower hebben een oppervlakte van 18 vierkante meter en zijn volledig met zonnepanelen bedekt.

De Smartflower in Zevenaar is geinstalleerd op het bedrijventerrein 7Poort, naast het Liemers College. Ziut, gespecialiseerd in slimme toepassingen voor de openbare ruimte, verzorgde de installatie.


Maximaal rendement
De Smartflower beschikt over twee assen, waardoor de waaier in de loop van de dag met de zon meedraait en zo optimaal gebruikmaakt van de beschikbare zonne-energie. De Smartflower produceert circa 4.000 kWh. Dit is het gemiddelde complete jaarverbruik van een Europees huishouden.


Zevenaar neemt het inklapbare zonnepaneel binnenkort officieel in gebruik. De stroom die met de Smartflower wordt opgewekt, gaat overdag naar het elektriciteitsnet. ’s Avonds wordt de stroom van het inklapbare zonnepaneel gebruikt om de fietstunnel onder de spoorlijn te verlichten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingZiut B.V.

Bezoekadres:

Nieuwe Plein 1b

6811 KN  Arnhem

               

Postadres:

Postbus 253

6800 AG  Arnhem

026 800 19 00

 

info@ziut.nl

www.ziut.nl

Meer nieuws

Onze exptertises

Whitepapers