of 59130 LinkedIn

Smart City: science fiction?

Smart City: science fiction? Een slimme stad is geen sciencefictionachtige omgeving waar alles alleen maar draait om higtechinnovaties en data.
Reageer

Een slimme stad is geen sciencefictionachtige omgeving waar alles alleen maar draait om higtechinnovaties en data. Sterker nog, het ziet er niet heel anders uit dan een gewone stad. Maar je belééft ‘m wel anders. Een slimme stad is bijvoorbeeld schoner, veiliger en groener. Er zijn minder verkeersopstoppingen, want het verkeer wordt slim gereguleerd of omgeleid. Er komen helaas de komende jaren steeds meer auto’s bij, dus we moeten juist goed zorgen voor de mensen die zich op de fiets willen verplaatsen. De nieuwe technieken bieden kans op “niet nog meer asfalt” maar een slimmere en andere infrastructuur. Op de speciaal aangelegde fietspaden is het fijn fietsen met onze elektrische fietsen. Het ruikt frisser omdat er minder uitlaatgassen zijn en de mooie groene openbare ruimtes zijn goed voor ons humeur. Bovendien voelen we ons veiliger omdat we de verlichting zo kunnen regelen dat er precies de juiste hoeveelheid verlichting op de juiste plek beschikbaar is.

 

Beleving is een belangrijke factor in de Smart City.

Verkeer, de manier waarop we ons verplaatsen en de gevolgen ervan, heeft misschien wel de meeste impact op onze beleving van de buitenruimte. In ons Smart City Magazine hebben we er daarom voor gekozen om vooral verhalen rondom het thema mobiliteit te verzamelen.

 

Download hier het Smart City Magazine

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingZiut B.V.

Bezoekadres:

Nieuwe Plein 1b

6811 KN  Arnhem

               

Postadres:

Postbus 253

6800 AG  Arnhem

026 800 19 00

 

info@ziut.nl

www.ziut.nl

Meer nieuws

Onze exptertises

Whitepapers