of 59250 LinkedIn

Friese Meren verduurzaamt openbare verlichting

Friese Meren verduurzaamt openbare verlichting
Reageer

Gemeente Friese Meren heeft in de afgelopen maanden 1.650 gaslampen vervangen voor duurzame  LED verlichting. Woensdag 15 december plaatste wethouder Durksz het laatste armatuur om het succesvolle project feestelijk af te ronden.

Flinke energie- en kostenbesparing
In de gemeente staan 9.300 lantaarnpalen die elk jaar voor ongeveer € 265.000,- aan stroom verbruiken. Door de vervanging van de 1.650 lampen door LED verlichting bespaart de gemeente jaarlijks ongeveer € 40.000,-. Bovendien is LED verlichting nagenoeg onderhoudsvrij en gaat deze veel langer mee dan de oude gaslampen. Bij de gemeente komen jaarlijks veel meldingen binnen over niet werkende verlichting. Door deze vervanging zullen er minder klachten binnenkomen over niet werkende verlichting, waardoor er ook flink bezuinigd wordt op onderhoudskosten.

Kort maar krachtig
Het vervangingsproject is een flinke klus geweest. De monteurs van Ziut hebben alle armaturen vervangen  in slechts 10 weken tijd. Met dit project heeft de gemeente Friese Meren weer een belangrijk deel van haar duurzaamheidsdoelstelling gerealiseerd, wat volgens Wethouder Durksz nog zwaarder weegt dan de financiële kostenbesparing. Hij plaatste symbolisch het laatste armatuur en vatte het als volgt samen; “ Het gaat niet om de financiën, het gaat vooral om de verduurzaming van de openbare ruimte ”.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingZiut B.V.

Bezoekadres:

Nieuwe Plein 1b

6811 KN  Arnhem

               

Postadres:

Postbus 253

6800 AG  Arnhem

026 800 19 00

 

info@ziut.nl

www.ziut.nl

Meer nieuws

Onze exptertises

Whitepapers