of 62812 LinkedIn

Vakantie of niet; PitPoint blijft zich inzetten voor duurzame mobiiteit

AfbeeldingHet duurde even, maar de vakantieperiode is nu echt aangebroken. Tijd om er eens lekker tussenuit te gaan, bijvoorbeeld naar het zonnige zuiden van Europa. Vergeet niet voor vertrek de gratis PitPoint App te downloaden. Daarmee vind je in een oogopslag de tankstations voor Groengas/CNG, LNG en waterstof in heel Europa. Wel zo handig!

Mobiliteitstafel Klimaatakkoord ontspoord

Ondanks de vakantieperiode gebeurt er in Nederland het nodige. Zo zijn we het langverwachte ‘Voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord’, dat een maand geleden gepresenteerd werd, nog niet vergeten. Om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen, hebben vijf beleidstafels verschillende voorstellen gedaan tot verduurzaming.

 

De mobiliteitstafel streeft naar ‘zorgeloze en emissievrije mobiliteit voor alles en iedereen in 2050’. De tafel komt met voorstellen om tot 2030 ten minste 7,3 Mton CO2-reductie te realiseren. Op korte termijn worden daarom aansprekende innovatieve mobiliteitscases voor zorgeloze en schone mobiliteit verkend.

 

Hadden die er al niet kunnen zijn? Ja, roep ik heel hard. Daarom roep ik de mobiliteitstafel op niet te wachten, maar nu al te kijken naar beschikbare duurzame brandstoffen als alternatief voor diesel. Een slagvaardig en praktijkgericht plan is wat wij nu nodig hebben om de doelstelling van Parijs te halen. Waar wachten we nog op?

 

Laad- en tankpunten voor Vlaanderen en Nederland

Gelukkig ben ik niet de enige met die overtuiging. Zo worden er dankzij het Europese project BENEFIC 21 projecten uitgevoerd om de infrastructuur voor duurzame voertuigen en binnenvaart verder te ontwikkelen. De komende twee jaar worden meer dan duizend laad- en tankpunten geplaatst in Nederland en Vlaanderen voor LNG, CNG, waterstof en walstroominstallaties. BENEFIC wordt gefinancierd door de Europese Commissie en valt onder het programma ‘Connecting Europe Facility’ van de Europese Unie.

 

Ik ben verheugd met jullie te delen dat PitPoint bijdraagt aan de realisatie van deze innovatieve projecten. Wij zullen zorgen voor CNG-tankpunten in Vlaanderen en Nederland, net als laadinfrastructuur voor snelladers en ultra snelladers. De laadinfrastructuur in Brussels Hoofdstedelijk gewest nemen we ook voor onze rekening.

 

Om duurzame brandstoffen daadwerkelijk van de grond te krijgen zoekt de Europese Unie de samenwerking op met publieke en private partijen. Meer van zulke grensoverschrijdende projecten moedigt PitPoint van harte aan. Samen kunnen we het Europese netwerk van schone brandstoffen vergroten. Voldoende laad- en tankmogelijkheden op weg naar je vakantiebestemming is wel zo fijn!

 

Marja Versleijen

 

Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

PitPoint Nieuwsbrief

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers