of 61869 LinkedIn

Subsidie voor 7 duurzame vervoersprojecten

Subsidie voor 7 duurzame vervoersprojecten. De subsidies stellen PitPoint in staat om in Nederland en België schone vervoerprojecten te realiseren.
PitPoint Reageer

BENEFIC-subsidie gaat naar EV- en CNG-projecten in Nederland en België

PitPoint wint in totaal voor 1,3 miljoen euro aan subsidies voor verschillende EV- en CNG-projecten in Nederland en België. De subsidies stellen PitPoint in staat om in beide landen schone vervoerprojecten te realiseren. De subsidies zijn afkomstig van het Nederlands-Belgische samenwerkingsverband BENEFIC. Een kwart van het totale subsidiebedrag is aan PitPoint toegewezen.

BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Nederland hebben in totaal 5,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de doorbraak van schone en groene transporttechnologieën te stimuleren. Ook geven ze hiermee uitvoering aan de Europese Clean Power For Transportrichtlijn.


Projecten

PitPoint heeft subsidies aangevraagd en ontvangen voor ongeveer 20 procent van de investering voor zeven verschillende projecten.


In totaal gaat het om:

  • 7 CNG-stations in o.a. Brussel, Amsterdam, Rotterdam en regio Eindhoven
  • 8 snelladers in o.a. de Randstad en Antwerpen
  • 6 ultrasnelladers in Nederland en België, zoals langs de E17 in Vlaanderen, in en rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
  • Elektrificatie van twee buslijnen in Antwerpen
  • 350 publieke laders in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

Jan-Theo Hoefakker, directeur Commercial Sales bij PitPoint: ”Dit is natuurlijk prachtig nieuws. Het vertrouwen van BENEFIC in zowel onze EV- als groengas- oplossingen versterkt onze positie als Europese leverancier van schone brandstoffen. Dankzij de BENEFIC-subsidies kunnen wij duurzaam vervoer in Nederland en België uitbreiden en zijn we weer een stap in de goede richting om 100% schoon vervoer in 2030 te bereiken.”

 

Alle projecten waarvoor de subsidie is toegekend zijn al in volle gang. De onderdelen van de projecten waarvoor subsidie verleend is dienen in 2020 te worden afgerond.


Over BENEFIC

BENEFIC is een innovatief project door de grensoverschrijdende samenwerking en de brede waaier aan brandstoftechnologieën die binnen het project aan bod komen. BENEFIC is ook uniek door de aanpak, waarbij met Europese middelen een projectoproep voor publieke en private partijen werd georganiseerd. Op die manier krijgen investeerders de kans om op een laagdrempelige manier projecten te realiseren. Na de projectoproep, die liep van februari tot mei 2018, werden 21 van de 24 ingediende projecten geselecteerd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint