of 61869 LinkedIn

Regio Deventer toont volop interesse in LNG

Regio Deventer toont volop interesse in LNG. Overheid en bedrijfsleven doen gezamenlijk kennis op
PitPoint Reageer

LNG-informatiesessie over gepland LNG-station in Deventer goed bezocht.

Transportbedrijven in de regio Deventer tonen volop interesse in duurzame alternatieven voor traditionele brandstoffen. Bijna 30 vertegenwoordigers van bedrijven en overheden kwamen op 10 oktober, op de dag van de duurzaamheid, samen om gezamenlijk kennis op te doen over Liquefied Natural Gas (LNG) tijdens een LNG-informatiesessie die wij samen met de Cleantech Regio organiseerden.

In de interactieve informatiesessie kregen deelnemers meer informatie over LNG en het (geplande) LNG-tankstation in Deventer. Ook gingen zij dieper in op de business case: wat betekent het overstappen op schonere brandstof nou concreet voor jouw bedrijf? Zo vertelden FrieslandCampina en Germo Logistiek hun ervaringsverhalen, waarbij zij onder andere lieten zien hoe financieel gunstig het rijden op LNG uitpakt. En dat de tijd van uitproberen voorbij is.

 

Afbeelding


Aan de slag

Naast het ophalen van praktische informatie, konden deelnemers ook actief aan de slag met deze schone brandstof. Verschillende truckleveranciers hielpen bedrijven ter plaatse om de business case door te rekenen. Daarnaast konden de bezoekers met een VR-bril virtueel ervaren hoe het LNG-tankproces in zijn werk gaat.  “Zowel in opzet als inhoud was de informatiesessie echt waardevol”, gaf een van de aanwezige transportbedrijven aan.

 

Afbeelding 

Oprechte belangstelling

Naast bedrijven en leveranciers waren ook enkele bestuuders aanwezig bij de informatiesessie. “Het is goed om te ervaren dat transportbedrijven in deze regio zó geïnteresseerd en gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met duurzame alternatieven”, gaf wethouder Aanstoot van gemeente Rijssen-Holten aan. Medeorganisator Elske van de Fliert (Cleantech Regio) kijkt ook positief op de bijeenkomst terug. “Een geslaagde middag met oprechte belangstelling, serieuze vragen en boeiende gesprekken. Een mooie stap voorwaarts voor zowel overheden als bedrijven in de Cleantech Regio!”

 

Op de hoogte blijven?

Heb je de informatiesessie gemist, maar wil je wel graag op de hoogte blijven van het geplande LNG station in Deventer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte van uitbreidingen van ons LNG-netwerk, zoals onder andere het geplande station in Deventer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint