of 61043 LinkedIn

Realisatie multi-energy station langs de A1 bij Deventer

Total Nederland en Pitpoint.LNG starten realisatie multi-energy station langs de A1 bij Deventer
Total Reageer

Total Nederland en PitPoint.LNG zijn gestart met de werkzaamheden voor een nieuw multi-energy truck station op het nieuwe A1 bedrijvenpark Deventer. Naast de reguliere brandstoffen zal het station als eerste worden voorzien van de schonere brandstof LNG. Een concrete stap die bijdraagt aan Total’s doelstelling om te groeien in koolstofarme oplossingen die hun klanten helpen hun CO2-uitstoot te verminderen.

Gunstige ligging

Het multi-energy truck station verwacht in december 2020 operationeel te zijn en wordt gebouwd op het splinternieuwe A1 bedrijvenpark in Deventer, dat vanaf de A1 via afslag 24 binnen 500 meter te bereiken is. Het station heeft daarmee een gunstige ligging voor wegtransport binnen Nederland én grensoverschrijdend transport richting Duitsland. 

 

Faciliteiten

Het station wordt 24/7 toegankelijk. Specifiek voor LNG komen er twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks. Ook worden de nieuwste innovaties meegenomen: éxtra koud LNG speciaal voor Volvo-trucks en een digitale dispenserdisplay met LNG-tankinstructies in 11 verschillende talen, zodat ook chauffeurs uit andere landen de juiste instructies kunnen opvolgen. Tot slot wordt het nieuwe TOTAL multi-energy station naast een beveiligde truckparking geplaatst, waar douches en wifi ter beschikking worden gesteld. Dit maakt het station een full service tussenstop.

 

TOTAL’S CO2-arme oplossingen

Het toekomstig nieuwe LNG-station van PitPoint.LNG wordt het eerste LNG-station in Nederland op een TOTAL locatie. Het draagt bij aan de realisatie van een multi-energy station van Total, waar naast LNG, diesel en AdBlue®, ook de toekomstige mogelijkheid voor waterstof in het design is meegenomen.

 

"Dit project is een verwezenlijking van onze doelstelling om te groeien in CO2-arme oplossingen. Het vergroenen van transport is hard nodig. Wij zien LNG als dé transitiebrandstof voor zwaar transport die nu al ingezet kan worden om CO2-uitstoot te verminderen. Met onze TOTAL Card kan daarom reeds op 4 LNG-locaties in Nederland getankt worden. En we zijn er trots op dat we - in samenwerking met PitPoint.LNG – binnenkort ook zelf deze schonere brandstof voor de transportbranche kunnen aanbieden. Zo kunnen we gezamenlijk werken aan een schonere toekomst!“

Marja Versleijen, Directeur Mobility & New Energies bij Total Nederland.

 

Steeds meer transporteurs stappen over op LNG

Steeds meer Nederlandse transportbedrijven stappen over van diesel- naar LNG-trucks. Met een schonere verbanding en verminderde C02-uitstoot is LNG in vergelijking met diesel op dit moment het beste alternatief voor zwaar transport. Naast de milieuvoordelen, ondervinden op Duitsland georiënteerde transportbedrijven ook de financiële voordelen van rijden op LNG. Trucks rijdend op LNG hoeven in Duitsland tot en met 31 december 2023 namelijk geen maut (tol) te betalen. Dit scheelt als snel 18,7 cent per kilometer. Het nieuwe LNG-station van TOTAL en PitPoint.LNG speelt in op deze ontwikkeling. Met één tankbeurt langs de A1 in Deventer kan elke plaats in Duitsland worden bereikt.

 

Afbeelding


Afbeelding

In deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

 

Meer informatie over LNG?

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint