of 63908 LinkedIn

Op naar een lokaal duurzaamheidsakkoord

Nu er dagelijks wordt gelekt uit de kabinetsonderhandelingen mogen we voorzichtig concluderen dat de formatie op stoom komt. Zouden de vier partijen al een akkoord hebben bereikt op het gebied van klimaat, duurzaamheid en mobiliteit? En welke bewindspersoon mag uitvoering geven aan deze plannen? Het houdt de gemoederen, ook bij PitPoint, bezig. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om de, mede door PitPoint, ondertekende oproep voor een duurzaam regeerakkoord, nogmaals onder de aandacht te brengen.

Een duurzaam regeerakkoord voor Duitsland

Zou het ook zover komen in Duitsland wat betreft duurzaamheid, waar in september verkiezingen plaatsvinden? Onze CEO Erik Kemink sprak eerder zijn teleurstelling uit over de resultaten van de dieseltop in Berlijn begin deze maand. Nu de campagne is afgetrapt bij onze Oosterburen, wordt er opeens een hardere toon aangeslagen. Volgens Merkel heeft de consument het vertrouwen verloren in de auto-industrie. Ook hekelt zij het feit dat Duitse fabrikanten achterblijven ten opzichte van concurrenten. Tijd voor de Duitse industrie om schone brandstoffen zoals Groengas, EV en H2 te omarmen. Ik wens onze oosterburen dan ook een duurzaam regeerakkoord toe!

 

Gemeenten moeten aan de slag met Elektrisch vervoer

Maar afwachten is niet genoeg, want we moeten natuurlijk verder kijken. Als bedrijf moeten wij ons continu aanpassen aan de buitenwereld en de blik naar voren houden. Zo vinden in maart 2018 al de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Gemeenten hebben veel invloed als het gaat om issues als luchtkwaliteit en schoon vervoer. Terecht dat mijn collega Marco Fossen dan ook een oproep doet richting de lokale politiek om duurzaamheid centraal te stellen.

 

Net als PitPoint moeten gemeenten immers anticiperen op de toekomst. Zo blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit dat het aantal elektrische auto’s in de Randstad explosief zal groeien. Dit heeft consequenties voor onder andere de lokale laadinfrastructuur en de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk. Aan de gemeentepolitiek om hier goede keuzes in te maken.

 

Tot slot nog de felicitaties voor Marjolein Demmers, die van de Groene Zaak naar Natuur & Milieu vertrekt om daar directeur te worden. Twee organisaties waar PitPoint al jaren succesvol mee samenwerkt. Wij kijken weer uit naar het onderzoek dat Natuur & Milieu gaat doen naar aanbestedingen bij gemeenten!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers