of 63561 LinkedIn

NVRD: neem het idee voor een platform serieus!

AfbeeldingOp een online platform kunnen mensen vragen stellen en ervaringen delen: vergelijkbaar met Tweakers, voor vragen over technologische snufjes. Zo’n platform voorkomt dat iedereen op eigen houtje projecten en/of pilots gaat doorlopen, terwijl vergelijkbare, eerder afgeronde projecten wellicht als voorbeeld kunnen dienen. Waarom zou je meerdere keren hetzelfde pad bewandelen en in dezelfde valkuilen trappen? Als brancheorganisatie is de Nederlandse Vereniging van Reinigingsdeskundigen (NVRD) uitermate geschikt om een dergelijk platform op te zetten. Na een oproep in één van mijn vorige blogs, kwam de NVRD inderdaad met plannen om een dergelijk platform op te zetten.

De brancheorganisatie vroeg leden om deel te nemen aan een overleg om de precieze behoeften boven tafel te krijgen. Hoewel dit een goed begin is, is het de vraag of dit genoeg zal zijn. Alleen leden uit de publieke sector zijn uitgenodigd voor het platform, terwijl juist commerciële partijen veel kennis in huis hebben. Waarom worden vraag en (kennis)aanbod niet bij elkaar gebracht, zodat innovatiekracht ontwikkeld kan worden en er meters gemaakt kunnen worden?

 

Publieke organisaties zitten vaak met vragen. Menig publieke organisatie doet dan ook zaken met PitPoint. Denk aan De Meerlanden, ACV, DAR, Rd4, AVRI, HVC en de gemeente Breda. Wij delen graag onze kennis en ervaringen met de markt, zodat elk bedrijf een passende energietransitie kan inzetten. Eén die financieel en operationeel haalbaar is, zodat het doel – zero emissie – behaald kan worden.

 

De eerste stappen zijn gezet. Mijn oproep aan de NVRD is duidelijk; vraag de gehele keten om deel te nemen aan het platform, zodat vragen zo goed mogelijk beantwoord kunnen worden. Het is zaak om een brede basis te creëren, door onder andere ook ontwikkelaars, brandstofleveranciers en voertuigproducenten uit te nodigen. Breng de keten nú bij elkaar, want de noodzaak voor kennisdeling wordt elke dag groter!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers