of 65101 LinkedIn

Nicolien Kroon

Ik ben Nicolien Kroon en sinds 2014 werk bij RTL/Buienradar als meteoroloog en weervrouw. Hiervoor heb ik 15 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt als meteoroloog. Ik werkte als forecaster in de weerkamer maar heb ook jaren meteorologische lessen verzorgt voor bijvoorbeeld nieuwe meteorologen en ander defensie personeel die het vak Meteorologie nodig hebben om hun werk te doen. In mijn huidige publieke functie wil ik een bijdrage kunnen leveren in de bewustwording van het weer en de klimaatverandering en de kansen die er voor ons liggen om zelf een bijdrage te leveren aan het tegen gaan van de opwarming van de aarde.

 

Foto door:  Miranda Koevoets van Lightcatch fotografie


 

 • Toen was schaatsen nog heel gewoon

  2 reacties

  Winters tijdens mijn jeugd.

  AfbeeldingDat er de afgelopen jaren veel veranderd is in het klimaat merk ik zelf ook, vooral in de winter. Vroeger toen ik op school zat kon ik bijna jaarlijks schaatsen op natuurijs in het Park de Wezenlanden van Zwolle. Lekker na schooltijd het ijs op. Inmiddels ben ik zelf moeder van een zoontje van acht en heb ik het afgelopen jaar slechts 1 dag veilig kunnen schaatsen op natuurijs. De jaren daarvoor was het ook weinig soeps.

 • Hoe schoon is CNG nu eigenlijk?

  Reageer

  CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’. Ofwel: aardgas onder druk. Hoe schoon is CNG nu eigenlijk? Die vraag kun je niet zomaar beantwoorden. Bij het labelen van brandstoffen wordt altijd gekeken naar de invloed op het klimaat en onze gezondheid. Het klimaat wordt vooral beïnvloed door de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en onze gezondheid wordt nadelig beïnvloed door de uitstoot  van fijnstof (PM10) en stikstofdioxide (NO2 en NOX).  Verder moet er onderscheid gemaakt worden tussen aardgas en gas geproduceerd uit biomassa.

 • Smog Blog

  Reageer

  AfbeeldingIn Nederland wordt de lucht, onderin de atmosfeer, een aantal keer per jaar een beetje bruinig. De oorzaak: Smog. Smog is een vorm van luchtvervuiling en kan zowel in de winter als in de zomer voorkomen. Er zijn landen op de wereld waar er een heel seizoen sprake kan zijn van smog. Dat heeft alles te maken met de weersomstandigheden en de mate van vervuiling.

 • Kilometers vreten op groente-, fruit- en tuinafval

  Reageer

  Jaarlijks rijd ik ruim 50.000 kilometer in mijn autootje en dat doe ik zo groen als mogelijk. Elektrisch rijden is voor mij, net als vele andere gewone stervelingen, nog niet te betalen. Om die reden heb ik gekozen voor een alternatief wat goed is voor het milieu en mijn portemonnee. Mijn auto rijdt namelijk op Groengas.

 • “Toen was schaatsen nog heel gewoon”

  Reageer

  Gastblog door rtl/buienradar weervrouw Nicolien Kroon.

  Dat niet iedereen de ernst van klimaatverandering inziet is inmiddels pijnlijk duidelijk! President Trump heeft onlangs aangegeven uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.  Volgens  President ‘America First’ Trump is het klimaatakkoord slecht voor de Amerikaanse burgers, omdat het Amerika veel geld en miljoenen banen zou kosten. Er is gelukkig geen man overboord, de komende vier jaar zal het namelijk niet of nauwelijks merkbaar zijn in de wereldwijde temperatuur. En daarna…

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Whitepapers

Bloggers