of 61869 LinkedIn

Netwerk van LNG-tankstations in Nederland groeit gestaag

Netwerk van LNG-tankstations in Nederland groeit gestaag. Vanaf nu ook LNG tanken aan de A4 en de A67.
PitPoint Reageer

Sinds vorige week is Nederland maar liefst twee LNG-tanklocaties rijker. Deze LNG-tanklocaties van PitPoint.LNG zijn gelegen bij TruckEasy tankstations van DCB Energy, en bevinden zich aan de:

– Peuldreef 2 (2635 BX) in Den Hoorn;
– Erik de Rodeweg 3 (5975 WD) Trade Port Noord, Greenportlane in Sevenum/Venlo.

De LNG-tanklocatie in Den Hoorn heeft een centrale ligging in Nederland, op slechts enkele meters van de A4, en is goed bereikbaar vanuit Delft, Den Haag en Rotterdam. De LNG-tanklocatie in Sevenum/Venlo is tevens goed bereikbaar met directe ontsluiting aan de A67 en de A73, en is ideaal gelegen voor vrachtwagens die rijden naar achterland hubs voor havens Rotterdam en Antwerpen en naar Centraal Europa.

 

Gisteravond werd de LNG-tanklocatie te Sevenum/Venlo officieel geopend door de heer Paul Driessen, wethouder van Horst aan de Maas, Freddy Berkel van DCB Energy en Jan Willem Drijver van PitPoint.LNG. LNG-tanklocatie Den Hoorn werd eind december jl. geopend.


AfbeeldingVan links naar rechts: Jan Willem Drijver/PitPoint, Freddy Berkel/DCB Energy en de heer Paul Driessen, wethouder van Horst aan de Maas.

 

Schonere brandstof voor vrachtwagens

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ofwel vloeibaar aardgas. LNG wordt in Nederland al jaren als brandstof toegepast binnen het zwaar wegtransport en wint elk jaar aan populariteit. LNG verbrandt schoner dan diesel Euro VI-norm: 30% minder gezondheidsschade (PM10 en NOx) en 10% minder uitstoot van CO2. Naast LNG zal op deze locatie ook hoogcalorisch CNG (Compressed Natural Gas) worden aangeboden.


Drie nieuwe LNG-tanklocaties

In juli 2017,hebben DCB Energy en PitPoint.LNG een contract getekend voor de realisatie van drie LNG-tanklocaties. Twee van deze locaties zijn nu operationeel en de derde locatie te Roosendaal* volgt in het voorjaar. Met Den Hoorn en Sevenum/Venlo erbij telt Nederland inmiddels 24 LNG-tanklocaties in totaal, goed verspreid door het hele land.

Jan Willem Drijver, managing director PitPoint.LNG: “De nieuwe LNG-trucks kunnen op een volle tank circa 1500 km rijden. Met het huidige netwerk van LNG-tankstations op strategische locaties kunnen we spreken van een landelijk dekking.”

 

Bovendien zal het netwerk van LNG-tankstations nog verder groeien, ook buiten Nederland. “PitPoint.LNG werkt aan ontwikkeling en exploitatie van LNG-tanklocaties in België en Duitsland. Transporteurs kunnen dan ook in deze landen gebruik maken van ons netwerk. Er zijn dus geen belemmeringen meer voor transporteurs en hun opdrachtgevers om te investeren in schoon transport,” aldus Drijver.

 


LNG 24/7 beschikbaar

De hypemoderne TruckEasy tankstations in Den Hoorn en Sevenum/Venlo, zijn onbemand en 24/7 geopend. Alle gangbare betaalkaarten worden op deze locaties geaccepteerd.

Freddy Berkel, directeur en eigenaar van DCB Energy: “DCB is verheugd dat haar relaties, naast traditionele brandstoffen, nu ook LNG en hoogcalorisch CNG kunnen tanken op beide locaties.”

Voor het tanken van LNG is een training vereist. Na deze gratis training kunnen de chauffeurs op alle LNG-tankstations in Nederland tanken. Wilt u LNG en/of hoogcalorisch CNG op deze locatie tanken, neem dan contact op met Hans de Hek, salesmanager bij DCB Energy (h.dehek@dcbenergy.nl).

 

Over PitPoint.LNG:

PitPoint.LNG is een joint venture gevormd door PitPoint clean fuels en Primagaz Nederland BV. Deze joint venture richt zich volledig op de realisatie en exploitatie van LNG-infrastructuur voor vrachtwagens en schepen.


Over DCB Energy

DCB Energy, opgericht in 1961 in Bleiswijk, en uitgegroeid tot één van de grootste particuliere en onafhankelijke brandstoffen- en smeermiddelenleveranciers in Nederland. Wij zijn er voor zowel consumenten als zakelijke automobilisten en transportbedrijven. Ons doel is: streven naar duurzame mobiliteit met innovatieve brandstoffen voor een schoner milieu en een eerlijke prijs op strategische locaties. DCB Energy…..fuel your future!

 

*TruckEasy Roosendaal, Industrieterrein Borchwerf II, Aanwas 37, 4704 SC Roosendaal

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint