of 63372 LinkedIn

Moedig en schoon voorwaarts

Inmiddels ben ik al zo’n acht maanden managing director Nederland van PitPoint Clean Fuels. Een mooi moment om eens te starten met een blog dacht ik zo! Want wat is er in de tussentijd veel gebeurd: denk aan de nieuwe landenstructuur van PitPoint, de Tweede Kamerverkiezingen en de recente overname door Total.

Het is bijzonder om te werken in een bedrijf dat zo’n groei doormaakt, zowel in Nederland als over de grens. En dat in een sector die zeer beleidsgevoelig is, en waarin de buitenwereld steeds anders gaat kijken naar duurzame mobiliteit.

 

Ommekeer voor schone brandstoffen

Want komkommertijd is het bepaald niet. Waar Trouw eerder deze maand schreef over een ‘historische week voor duurzame energie’, stond de krant vorige week stil bij het feit dat steeds meer landen en steden maatregelen nemen om vervuilende diesels aan te pakken. Dieselgate heeft inderdaad ‘een doos van Pandora’ geopend. Mede gesteund door het Klimaatakkoord van Parijs lijkt er nu eindelijk mondiaal werk gemaakt te worden van schoon vervoer. Zo is de EU bezig met het aanscherpen van uitstootnormen, gaat Noorwegen vanaf 2025 alleen nog elektrische auto’s toelaten en staan steden als Parijs en Madrid aan de vooravond van een dieselverbod.

Gelukkig lijkt ook de gemeente Amsterdam op tijd wakker geworden te zijn. In eerdere blogs vroeg PitPoint al aandacht voor het feit dat een aanbesteding van vuilnis- en veegwagens de verkeerde kant op dreigde te gaan. Nu gaat de gemeente toch CO2-reductie meenemen. Dit biedt schone brandstoffen de eerlijke kans die zij verdienen.

 

Nieuw kabinet: toon ambitie

Tegelijkertijd wordt in Den Haag onderhandeld over een nieuw regeerakkoord. BNR wist te melden dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nagenoeg akkoord zijn over de financiële contouren van een nieuw regeerakkoord.  Op het gebied van klimaat lijkt er echter nog geen overeenstemming te zijn. Misschien dat de onderhandelaars tijdens hun vakantie eens over de grens inspiratie op kunnen doen. Het ambitieniveau op het gebied van duurzaam inkopen, de fiscale ondersteuning van schone brandstoffen en het klimaat mag immers wel wat omhoog wat mij betreft!

 

PitPoint geeft vorm aan energietransitie

Ondertussen blijft PitPoint hard op weg om haar ambitie voor 2030 te realiseren: 100% schoon vervoer. Niet alleen op de weg, maar ook ter zee. Zo vaart vanaf 13 juli de TESO tussen Texel en Den Helder als eerste veerboot van Europa op CNG. Een “absolute mijlpaal” voor de verduurzaming van de scheepvaart, zoals TESO-directeur Cees de Waal terecht opmerkte.

Zo blijven wij de energietransitie verder vorm geven. Begin deze maand riep de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra onze regering op om een krachtige nationale ambitie neer te leggen. Een oproep dat PitPoint van harte kan ondersteunen. Wij hopen in ieder geval dat een nieuw kabinet zijn bevindingen ter harte neemt.

 

Moedig en schoon voorwaarts!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers