of 64277 LinkedIn

Michael Rutgers

Directeur van het Longfonds


 

 • Luchtkwaliteit in Nederland moet verbeteren

  5 reacties

  De deeltjes in de lucht zijn overal.

  Als je gezonde longen hebt, merk je niet altijd dat de luchtkwaliteit slecht is. Mensen met een longziekte merken het wel meteen. Neem bijvoorbeeld astmapatiënte Eelke Haze-Kischemoller uit Maassluis. Ze wordt benauwd, moet meer medicijnen gebruiken en belandt regelmatig in het ziekenhuis. Eelke is niet de enige. In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte.

 • Gezonde lucht in de stad

  Reageer

  Sommige coalitieakkoorden stemmen me hoopvol, andere maken me een beetje verdrietig.

  De vorige keer had ik het op deze plek over de campagne van het Longfonds voor gezonde lucht. Een onderdeel van de campagne was dat we mensen opriepen om hun zorgen over luchtvervuiling met ons te delen. Deze zorgen hebben we overgebracht aan alle gemeenten. Inmiddels hebben de gemeenten die aan de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart hebben meegedaan, hun coalitieakkoord gepresenteerd.

 • Ook gemeenten moeten werk maken van gezonde lucht

  2 reacties

  Afbeelding

  Gemeenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit.

  De gemeenteraadsverkiezingen liggen net achter ons. Op dit moment worden in veel gemeenten coalities gesmeed. Een belangrijk moment om aandacht te vragen voor gezonde lucht. Want gemeenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit. Daarom hebben we afgelopen weken niet alleen campagne gevoerd om mensen bewust te maken van de lucht die zij inademen, maar voeren we ook de druk op de gemeente op. Zo willen we ervoor zorgen dat gezonde lucht in alle gemeenten de komende 4 jaar op de agenda staat.

 • Goede voornemens voor gezonde lucht

  Reageer

  2018 is inmiddels alweer een paar weken aan de gang. Bent u het nieuwe jaar ook begonnen met een goed voornemen? Graag geef ik daar in deze blog enkele suggesties voor. Het is immers nooit te laat voor een goed voornemen. In mijn laatste blog vertelde ik wat de politiek doet om de lucht in Nederland gezonder te maken. Maar u kunt zelf ook actie ondernemen. Wát een mooi voornemen zou het toch zijn om samen te zorgen dat niemand meer ziek wordt door de lucht die we inademen.

 • De hobbelige weg naar gezonde lucht

  3 reacties

  In mijn vorige blog ging ik in op het belang van gezonde lucht voor je gezondheid. Veel longpatiënten zijn zich hiervan bewust: 70 procent van hen weet dat vieze lucht de gezondheid van hun longen schaadt. Dit in tegenstelling tot het algemeen publiek: maar 30 procent van hen is op de hoogte van de effecten van ongezonde lucht. In de politiek is de bewustwording steeds vaker wel aanwezig. Maar daar ontbreekt het vaak aan concrete en effectieve maatregelen.

 • Zorgen voor gezonde lucht

  Reageer

  Regelmatig wordt mij gevraagd wat de grootste bedreiging is voor onze longen. Daar kan ik helder over zijn: roken en roet. Beiden zijn daarom belangrijke preventiethema’s bij het Longfonds, waarbij roet staat voor luchtvervuiling. Het is hard nodig dat de lucht gezonder wordt, want het is op de meeste plekken in Nederland niet goed. Voor je longen is het belangrijk dat je gezonde lucht inademt. Vieze lucht veroorzaakt en verergert onder andere longziekten zoals astma, COPD en longkanker. Ik ben erg trots op ons partnership met PitPoint. Schone mobiliteit draagt in belangrijke mate bij aan de oplossing. Samen kunnen we de lucht gezonder maken!

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Whitepapers

Bloggers