of 65101 LinkedIn

Jan Theo Hoefakker

PitPoint manager Public Transport


 

 • Samenwerken als sleutel naar betaalbare brandstoftransitie

  Reageer

  Jan Theo Hoefakker blikt terug op het NVGA-event.

  Nog altijd rijdt 98 procent van de Europese voertuigen op benzine en diesel, zo blijkt uit cijfers van de EC. En een zero emissie-aanpak is voorlopig niet voor alle modaliteiten betaalbaar. Het potentieel om de Europese mobiliteitsmarkt te vergroenen met de inzet van groengas in de vorm van bio-CNG en bio-LNG is dan ook groot.

 • En route. Op weg naar schoon OV in het buitenland

  Reageer

  AfbeeldingNa een lange radiostilte klim ik weer eens in de pen. Dit doe ik nu eens niet met het uitzicht op de ring van Nieuwegein maar op de Eiffeltoren. Dit verklaart meteen waarom het een tijdje stil is geweest. Ik ben onlangs met mijn gezin naar Parijs verhuisd met als doel om ook hier de openbaar vervoersmarkt te verduurzamen.

 • Duurzaam inkopen, daar maak je winst mee

  Reageer

  Onlangs was ik aanwezig bij een ronde tafel van de Tweede Kamer om mijn visie op duurzaam aanbesteden uit te leggen.
  Duurzaam aanbesteden staat bij de overheid hoog op de agenda. Er zijn verschillende aanbestedingsrichtlijnen ontwikkeld om te zorgen dat alle overheidsorganen op een verantwoorde manier inkopen. In de dagelijkse praktijk zie ik echter dat de overheid nog belangrijke stappen kan zetten om via aanbestedingen bij te dragen aan haar klimaatdoelen. De crux zit hem vooral in het anders denken over duurzaamheid en een andere insteek voor aanbestedingen voor verkeer en vervoer.

 • Schoon openbaar vervoer - haalbaar en en betaalbaar

  1 reactie

  Hoe de inzet van emissievrije bussen juist kosteneffectief kan zijn.

  Betaalbare en schone bussen zijn het toekomstideaal voor het openbaar vervoer. Op dit moment is echter de heersende opinie dat schone brandstoffen nog te kostbaar zijn om grootschalig op in te zetten. Dat vind ik zonde, want de inzet van emissievrije bussen kan juist kosteneffectief zijn! Hieronder leg ik uit waarom.

 • Dieselvrij OV over de landsgrenzen

  Reageer

  In mijn vorige blog vertelde ik hoe blij ik was met de uitkomst van de tender voor het OV in de regio Voorne Putten. Hier wordt dit jaar nog volledig dieselvrij ov gerealiseerd; een mijlpaal als je het mij vraagt. Dieselvrij ov betekent immers minder schadelijke lokale emissies waardoor de luchtkwaliteit lokaal verbetert en tegelijkertijd de algehele CO2-emissies naar beneden gaan.

 • Dieselvrij OV wordt werkelijkheid

  Reageer

  Het jaar 2018 is veelbelovend begonnen voor de weg naar emissievrij openbaar vervoer. Vlak voor de kerst 2017 werd namelijk duidelijk dat in de regio Voorne Putten vanaf eind dit jaar gereden wordt op een geheel nieuwe vloot groengasbussen van vervoerder EBS. Hiermee daalt de C02 uitstoot aanzienlijk en is de eerste dieselvrije ov-regio binnenkort een feit.

 • Biobrandstoffen: check de bron

  Reageer

  Vorige week heeft de Tweede Kamer het ‘Besluit energie vervoer’ aangenomen waarin nieuwe regels voor het gebruik van biobrandstoffen tot 2020 is vastgelegd. Dit in het kader van de implementatie van de zogenaamde Europese Indirect Land Use Change (ILUC) richtlijn voor Nederland.

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Whitepapers

Bloggers