of 61869 LinkedIn

Eerste tankstation voor CNG en Groengas geopend in gemeente Roermond

Eerste tankstation voor CNG en Groengas geopend in gemeente Roermond. Een goede stap richting duurzame mobiliteit
PitPoint 1 reactie

Vanaf nu CNG/Groengas tanken in Herten

Maandagochtend 9 juli opende PitPoint in Herten de eerste CNG/groengas-tanklocatie in de gemeente Roermond. De tanklocatie is te vinden onder de luifel van Total aan de Rijksweg 46. De opening vond plaats in het gezelschap van Horn Tours, klant van het eerste moment, en de pomphouder.

‘’CNG/groengas is een mooie toevoeging aan onze dienstverlening en een goede stap richting duurzame mobiliteit,’’ vertelde Pomphouder Walter Weiss.

 

Het is nu voor elke ondernemer in en om Herten met duurzaamheidsambities mogelijk om te kiezen voor CNG/Groengas. Maar, niet alleen ondernemers kunnen hier tanken, iedereen met een CNG-auto kan de tank vullen.

 

Een aantal ondernemers in de omgeving rijdt al op CNG/groengas, zoals intermodaal vervoerder voor personen Horn Tours. Zij dragen hiermee bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit. ‘’Onze ambitie is om in 2025 geheel CO2 neutraal te rijden middels CNG, LNG en waterstof applicaties, dit is een mooie stap in de goede richting,’’ aldus Martijn Walraven, directeur bij Horn Tours.


CNG/Groengas tanken in Herten

Het nieuwe tankstation van PitPoint is alweer de zevende CNG-tanklocatie in de provincie Limburg waar CNG/groengas getankt kan worden. In het najaar van 2018 kan ook in Nederweert CNG/groengas getankt worden als PitPoint daar het achtste vulpunt van Limburg opent. Bij Sevenum/Venlo kan sinds januari van dit jaar LNG getankt worden.

 

De nieuwste tanklocatie is gelegen aan de Rijksweg 46 en gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A73 (afslag 21, Linne). Op dit tankstation kan 24 uur per dag en zeven dagen in de week CNG/groengas worden getankt. Het tankstation accepteert gangbare betaalpassen zoals PIN, Maestro, Multi Tank Card, Travelcard, Total card, DKV, American Express, VISA en V-Pay.


Rijden op CNG/Groengas... wat is dat?

CNG staat voor Compressed Natural Gas. Ofwel: aardgas onder druk. Het is een schone voordelige fossiele brandstof met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2. Wilt u nagenoeg CO2-neutraal rijden? Kies dan voor groengas. Het wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. U tankt CNG aan de pomp en PitPoint zet op verzoek, vervolgens de hoeveelheid CNG om naar groengas door middel van een groengas-certificaat.

 

Foto: Horn Tours deed, samen met PitPoint en de pomphouder, de eerste vertanking.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Norbert Viezens op
Herzlichen Glückwunsch von einem CNG-Fahrer aus Deutschland! Komme zum Tanken vorbei, wenn ich mal in der Nähe bin!

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint