of 62812 LinkedIn

Eerste multi schone energie tankstation van Nederland

Eerste multi schone energie tankstation van Nederland. Waterstof, groengas en elektriciteit samen onder één dak verkrijgbaar
Total Reageer

Waterstof, groengas en elektriciteit samen onder één dak verkrijgbaar.

Total realiseert in Capelle aan den IJssel haar eerste multi schone energie tankstation in Nederland.
De snelladers (50kW en 175 kW) en het groengastankstation zijn al operationeel sinds begin februari. De volgende fase is de realisatie van het waterstoftankstation.

AfbeeldingAan de Capelseweg 399 is het bestaande TOTAL-tankstation uitgebreid met een divers aanbod van schone brandstoffen. Naast het tanken van benzine en diesel konden elektrisch rijders hier al hun voertuig opladen, maar dit kan nu nog sneller. Die bestaande snellader is vervangen door een nieuwe 50 kW snellader en er zijn twee High Power Chargers (HPC) bij geplaatst met een maximaal vermogen van 175 kW. Auto's die geschikt zijn om op dit volledige vermogen te laden, hebben binnen ongeveer 10 minuten weer een volledig opgeladen accu. Het aantal HPC’s wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid naar vier.

 

De aanleg van het waterstoftankstation is onderdeel van het H2BeNelux project. Dit wordt medegefinancierd door ‘Connecting Europe Facility (CEF) - Transport Sector’ van de Europese Commissie en DKTI-subsidie van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, uitgevoerd door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Total werkt hard aan de uitbreiding van het netwerk aan tankstations met schone brandstoffen als groengas, waterstof, LNG en elektriciteit. De komst van het multi schone brandstoffen tankstation in Capelle aan den IJssel is innovatief en draagt bij aan de missie van Total om verder te verduurzamen.
Wethouder duurzaamheid Nico van Veen: "Deze ontwikkeling draagt bij aan de ambities die we in Capelle hebben om duurzaam vervoer te stimuleren en te zorgen dat daar een goede tank- en laadinfrastructuur voor aanwezig is."


Marja Versleijen, director van Total Nederland’s divisie Mobility & New Energies, benadrukt dat de realisatie van het multi schone energie tankstation de ambities uit het klimaatakkoord weer een stap dichterbij brengt.

“Nederland heeft hoge ambities als het gaat om verder verduurzamen. Bovendien is de transitie naar schoner en duurzamer vervoer niet mogelijk zonder de juiste tank- en laadinfrastructuur. Als Total zijn we zeer tevreden een bijdrage te kunnen leveren aan deze duurzame weg die Nederland aflegt door betaalbare en schone energie voor vervoer breed beschikbaar te maken.” 


Meer weten? Lees alles over schone energie voor vervoer en onze oplossingen op Mobility & Clean Energies

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint