of 63966 LinkedIn

Een duurzaam regeerakkoord

Een #duurzaamregeerakkoord. Meer dan tweehonderd bedrijven en maatschappelijke organisaties roepen de politici op om de SDGs van de Verenigde Naties centraal te stellen in de onderhandelingen
Reageer

Natuurlijk wil PitPoint dat ook!

Als één van de voorvechters voor schoon vervoer in Nederland, steunt PitPoint clean fuels van harte het initiatief om de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks te bewegen tot een duurzaam regeerakkoord. Meer dan tweehonderd bedrijven en maatschappelijke organisaties roepen de politici op om de SDGs van de Verenigde Naties centraal te stellen in de onderhandelingen.

De SDGs zijn de Sustainable Development Goals, waaraan Nederland zich in 2015 committeerde. Zeventien stuks zijn het in totaal, allemaal gericht op een duurzame en betere wereld. Door de SDGs centraal te stellen, zal het nieuwe kabinet ervoor zorgen dat Nederland daadwerkelijk een bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling.

 

#duurzaamregeerakkoord

Samen met de andere ondertekenaars vindt PitPoint dat voortaan alle beleid aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen moet worden getoetst worden. Zo zorgen we er samen voor dat het Nederlands beleid geen negatieve heeft.

 

De ondertekenaars vragen ook om een belastingverschuiving, van arbeid naar grondstoffen. Dit moet onderdeel zijn van een brede stelselherziening, waarbij belasting op arbeid omlaag gaat en belasting op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals fossiele brandstoffen juist omhoog. “Dat is voor ons natuurlijk een extra motivatie om de actie #duurzaamregeerakkoord te steunen”, vertelt Marja Versleijen van PitPoint clean fuels. “Mooi dat een brede coalitie van organisaties en bedrijven inziet dat duurzaamheid hoog op de agenda moet komen.”

 

Groter denken

Een derde wens die de onderhandelaars van de vier partijen en informateur Schippers meekrijgen, is om internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te bevorderen en terug te keren naar een volwaardig budget voor ontwikkelingssamenwerking. “Nederland is te klein om alleen een vuist te maken. Door ontwikkelingslanden te ondersteunen, kunnen ook zij de SDGs halen. Door groter te denken, maken we de wereld een stuk mooier en duurzamer”, besluit Versleijen. “En dat sluit weer mooi aan op ons streven om voor 2030 schoon vervoer mogelijk te maken voor iedereen.”

 

Oproep!

Help ook mee om de onderhandelaars en de informateur te motiveren tot een Duurzaam Regeerakkoord. Dit kan bijvoorbeeld door een onderhandelaar in een tweet of Facebook-bericht te taggen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers