of 63966 LinkedIn

Dieselvrij OV over de landsgrenzen

In mijn vorige blog vertelde ik hoe blij ik was met de uitkomst van de tender voor het OV in de regio Voorne Putten. Hier wordt dit jaar nog volledig dieselvrij ov gerealiseerd; een mijlpaal als je het mij vraagt. Dieselvrij ov betekent immers minder schadelijke lokale emissies waardoor de luchtkwaliteit lokaal verbetert en tegelijkertijd de algehele CO2-emissies naar beneden gaan.

Gelukkig kan ik constateren dat ook in de rest van Europa de beweging voor het uitsluiten van diesel in het openbaar vervoer steeds sterker wordt. Neem bijvoorbeeld Frankrijk. In verschillende steden en regio’s zoals Arras en Grenoble worden steeds meer groengasbussen ingevoerd.

 

Ook in Duitsland vindt de roep om dieselvrij verkeer steeds meer weerklank. Recent onderzoek van het instituut voor voertuigonderzoek BELICON samen met consultant PriceWaterhouseCoopers laat zien dat 63 procent van de schadelijke uitstoot van OV-bussen naar beneden kan door gasbussen in te zetten in plaats van dieselbussen terwijl de kosten nauwelijks zouden toenemen. Het jaarlijkse groengasaanbod is voldoende om bijna de gehele Duitse OV-bus vloot mee te tanken, blijkt uit dit onderzoek.

 

Ik ben blij dat in de ons omringende landen er ook word gestreden om uitsluiting van diesel in het openbaar vervoer en dat de toekomst er veelbelovend uit ziet. Samen staan we sterk en kunnen we onze luchtkwaliteit verbeteren en de schadelijke CO2-uitstoot terugdringen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers