of 63908 LinkedIn

De overheid moet de volgende stap zetten

Dinsdag 23 mei ontvingen diverse Kamerleden uit handen van de Groene Zaak en Partos een petitie die oproept tot het sluiten van een duurzaam regeerakkoord.  400 bedrijven en maatschappelijke organisaties willen de 17 ‘Sustainable Development Goals’ centraal stellen. Een initiatief dat van harte wordt ondersteund door PitPoint. Het klimaat, milieu en duurzaamheid zijn immers zaken die de volle aandacht verdienen van een nieuw kabinet.

Een kabinet dat nog even op zich laat wachten, nu de gesprekken met het ‘motorblok’ van VVD, CDA, D66 met verkiezingswinnaar GroenLinks zijn mislukt. Welke partij er ook bijkomt, wij zijn ervan overtuigd er een grote kans ligt voor de overheid om echt een stip op de horizon te zetten voor bepaalde thema’s zoals schoonvervoer.

 

Maar onze lobby beperkt zich niet tot Den Haag. In heel het land zijn diverse politieke partijen op lokaal niveau bezig met het schrijven van hun verkiezingsprogramma. De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 komen er al weer aan. In een open brief vragen wij alle partijen om werk te maken van duurzaam inkopen.  100% schoon vervoer in 2030 ligt binnen handbereik, als iedereen maar meedoet.

 

Ook de rest van Europa proberen wij te overtuigen dat schoonvervoer in 2030 binnen handbereik ligt.  Om deze doelstelling te bereiken, hebben wij als PitPoint in ieder geval een volgende stap gezet met de  Total Group als onze nieuwe aandeelhouder. Op deze manier kunnen we onze infrastructuur van clean fuel  tankstations verder en sneller uitbreiden door heel Europa.

 

Dat de tijd van fossiele brandstoffen echt voorbij is, bewijst ook Volvo. Topman Hakan Samuelsson liet deze week weten dat de Zweedse autofabrikant geen nieuwe generatie dieselauto’s op de markt gaat brengen. Ook Volkswagen liet recent zien dat schoon vervoer de toekomst heeft.

 

Zo zijn bedrijven volop bezig met een van de belangrijkste opgaven van onze tijd: hoe maken wij de wereld schoner, duurzamer en leefbaarder. De overheid kan niet langer achterover leunen en moet de volgende stap zetten. Wie er ook in de regering komt: onze missie en visie blijven fier overeind.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers