of 63908 LinkedIn

Alle ogen gericht op Juncker

Het einde van de zomer betekent ook het begin van een nieuw politiek jaar, in Nederland én in Brussel. Op 13 september zullen alle ogen gericht zijn op Jean-Claude Juncker, die dan de jaarlijkse “State of the European Union” toespraak houdt, als Voorzitter van de Europese Commissie. Bij PitPoint zijn wij vooral benieuwd naar de gang van zaken met betrekking tot de Europese aanpak van de klimaatverandering.

Europese aanpak van klimaatverandering

Afspraken over het terugdringen van CO2-uitstoot liggen sinds vorig jaar op tafel, maar hoe zit het met de voortgang? Het streven is nog altijd om in 2030 de uitstoot van broeikasgassen met tenminste 40% te verminderen. Om dit te realiseren, wordt onder meer gekeken naar de ontwikkeling van alternatieve energie. De Commissie ziet graag dat Europa hierin een voortrekkersrol vervult. PitPoint deelt deze ambitie en heeft schone mobiliteit en CO2-reductie hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook benieuwd of Juncker hierop terugkomt in zijn toespraak.

 

Uitdagers hebben de toekomst

Dat er geen tijd te verliezen is werd maar weer eens onderstreept door recent onderzoek door de International Council on Clean Transport (ICCT). Wat bleek: negen op de tien diesels stoten in de praktijk meer uit dan bij tests in laboratoria. De consument is, zoals we al lang wisten, jarenlang voor de gek is gehouden. Dit raakt aan het essentiële vraagstuk van vertrouwen. Vertrouwen in fabrikanten, in de overheid en in toezichthouders. De enige manier om dit vertrouwen terug te winnen is om eerlijke, groene producten te verkopen die bijdragen aan een betere en schone leefomgeving. De mobiliteit van de toekomst vraagt juist om uitdagers, en niet om gevestigde belangen die enkel in de achteruitspiegel kijken.

 

*Bron: ICCT

 

Inspiratie voor EU

In België vinden er bemoedigende ontwikkelingen plaats. Zo vindt een voorstel van Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert om het fiscale voordeel van vervuilende bedrijfswagens af te bouwen politieke steun. Wij hopen dat Commissievoorzitter Juncker eens goed buiten Brussel kijkt, en concludeert dat lidstaten meer steun verdienen van de Europese autoriteiten in hun streven naar schoon vervoer.

 

PitPoint zit niet stil

Ondertussen is iedereen bij PitPoint na de zomer weer vol goede moed aan de slag om ons netwerk van tankstations voor schone brandstoffen in Europa uit te breiden. Zo zal PitPoint per september zijn CNG-tankinfrastructuur in Duitsland uitbreiden van 13 naar 27 stations, op weg naar landelijke dekking. En op weg naar 100% schone mobiliteit in Europa.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Het wordt nu toch wel eens tijd (denk ook aan Macron) dat de EU eerst eens een kerntakendiscussie gaat voeren en doelen gaat stellen. Daarna weet je tenminste wat er in de (nabije) toekomst verder met de EU kan/moet gebeuren.

Contactgegevens

AfbeeldingTotalEnergies

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

e-mobility.totalenergies.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers