of 61869 LinkedIn

53 bussen op groengas

53 bussen op groengas. Twee tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis voor groengasbussen voor EBS.
PitPoint Reageer

PitPoint levert vanaf eind 2018 groengas aan alle 53 bussen van EBS in de regio Voorne Putten. Hiermee verstevigt PitPoint haar positie als grootste leverancier van groengas aan het wegverkeer.

PitPoint gaat hiervoor een strategische samenwerking aan met EBS. EBS gaat deze concessie voor een periode van 10 jaar uitvoeren. PitPoint bouwt twee tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis voor groengasbussen voor EBS en is de komende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud hiervan.

 

Vorig jaar schreef EBS zich in op de concessie die werd uitgeschreven door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). In het bestek zat een goede verdeling tussen duurzaamheid, luchtkwaliteit en vervoer, waar EBS met groengas bussen op een passende manier invulling aan heeft gegeven. MRDH verwoordt het zelf als volgt: “EBS heeft een compleet vervoeraanbod bij ons neergelegd. De inwoners krijgen busvervoer dat vergelijkbaar is met de huidige situatie, met bussen die rijden op groengas.”

 

Groengas in de transitie naar emissievrij openbaar vervoer

EBS heeft bewust gekozen voor groengas. Met groengas wordt 75 procent minder CO2 uitgestoten dan met diesel, terwijl de totale kosten vergelijkbaar zijn. Dit maakt groengas de meest efficiënte manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

 

Jan Theo Hoefakker, MD Commercial Sales bij PitPoint : ”Groengasbussen zijn een voordelig en duurzaam alternatief voor dieselbussen en kunnen nu al volledig worden ingezet. Wij zijn ontzettend blij met deze overeenkomst omdat EBS hiermee laat zien dat groengas de ideale transitiebrandstof is in de weg naar een emissievrij OV.” De keuze voor PitPoint als leverancier was voor EBS geen moeilijke volgens Wim Kurver, CEO van EBS: “We hebben PitPoint leren kennen als partner die meedenkt en met oplossingen komt. We zijn blij op een ervaren partner als PitPoint te kunnen rekenen bij deze implementatie in en voor EBS nieuwe regio.”

 

PitPoint gaat binnenkort aan de slag met het realiseren van de twee tankstations.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingTotal

Bezuidenhoutseweg 273

2594 AN Den Haag

070 318 0480

Contact

www.total.nl

Twitter

Linkedin


 

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint