of 64231 LinkedIn

Woningen bouwen in de laaggelegen polders in de Randstad

Woningen bouwen in de laaggelegen polders in de Randstad. Wel of niet aan beginnen?
Sweco Reageer

Wel of niet aan beginnen?

Het is een veelbesproken onderwerp: het grote tekort aan woningen in de Randstad. Je ontkomt er niet aan in het nieuws of je ervaart het mogelijk zelf. Het vinden van een woning is schaars goed.

Steeds vaker wordt het gesprek gevoerd over verschillende ontwikkelingen die om ruimte vragen. Niet alleen woningbouw, ook de energietransitie of natuurontwikkelingen vragen om ruimte. Waar het gesprek nog veel te weinig over gaat, is of het bouwen van woningen in poldergebieden wel slim is. De zeespiegel stijgt, extreme regenval vraagt om extra waterberging en veengronden klinken op den duur in, met verzakking en instabiliteit tot gevolg.

 

Laat je inspireren

Tijdens een Urban Insight College vertelt Alex Hekman, Business Director Water bij Sweco, je meer over de randvoorwaarden voor het bouwen van woningen in laaggelegen polders. Wat houdt de woningbouwopgave in het poldergebied in? Waar moeten we rekening mee houden als we woningen bouwen in de polder? Wat kunnen we leren van ontwikkelingen in de praktijk? Alex gaat hierover in gesprek met Jan Hordijk, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Zuidplas. In de laaggelegen Zuidplaspolder wordt een plan ontwikkeld voor een compleet nieuw dorp met 8000 woningen.

 

In het kort

• Donderdag 16 september

• Van 11.00 tot 12.00 uur

• Te volgen via YouTube

• Stel al je vragen in de chat

 

De YouTube-link vind je een paar dagen voor aanvang op deze plek.

 

Heb je van te voren al een vraag? Stel het onze sprekers voorafgaand aan het college door jouw vraag te sturen naar urban-insight@sweco.nl. Je kunt het college ook toevoegen aan je agenda door hier te klikken.

 

Urban Insight College

Urban Insight is het 10-jarige kennisprogramma van Sweco, gericht op de uitdagingen van de stad van de toekomst. Tijdens het Urban Insight College leggen we de link tussen wetenschappelijk onderzoek en onze praktijk. Dit doen we in prikkelende open Colleges die toegankelijk zijn voor al onze collega’s en klanten. We dagen je uit om stil te staan bij de trends, ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van slimme mobiliteit, energietransitie, klimaatadaptatie, digitalisering, circulaire economie en gezonde veilige stad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

Revolutie aan de Amsterdamse grachten

Online verhalenbundel

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in onze nieuwste verhalen. Nieuwsgierig? Meld je aan voor onze online verhalenbundel en wij brengen 6 keer per jaar een stukje toekomst naar je toe.

Whitepapers