of 58952 LinkedIn

Unieke samenwerking dijkenprogramma Waternet

Unieke samenwerking dijkenprogramma Waternet. Nieuwe innovatieve aanpak als pilot binnen gehele dijkenprogramma Waternet
Reageer

Paul ten Kroode, divisiedirecteur Stad & Milieu bij Sweco tekende dinsdag 16 juli de overeenkomst voor de unieke samenwerking tussen Waternet, Sweco, Antea Group en Iv-Infra.

De bureaus gaan een bijzondere samenwerking aan voor de dijkverbetering van de Amsteldijk die in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht ?wordt uitgevoerd. De Amsteldijk ten zuiden van de A9 is afgekeurd en daarmee in het dijkenprogramma van Waternet opgestart als verbetertraject.?De bureaus ondersteunen Waternet met de nieuwe werkwijze op het gebied van projectbeheersing, contract-, technisch-, en omgevingsmanagement van initiatief tot uitvoering.

 

De vier partijen ontwikkelen met elkaar een nieuwe innovatieve aanpak die als pilot dient binnen het gehele dijkenprogramma van Waternet. De kracht van de samenwerking is dat Waternet zich maximaal kan richten op het projectmanagement, terwijl de ingenieursbureaus hun best practices inbrengen, capaciteit kunnen waarborgen, en efficiëntie kunnen verhogen gedurende de gehele looptijd van het project. De aansturing, en grotendeels ook de uitvoering, van de werkzaamheden is tevens bij deze bureaus belegd. Door tegelijkertijd vorm te geven aan het project en aan nieuwe standaarden en kengetallen, bouwt Waternet aan een aanpak en referenties voor toekomstige dijkversterkingsprojecten.

 

 

Paul ten Kroode:

Samen met Waternet zorgen voor een veilige waterkering; dat is een opdracht om trots op te zijn! We doen dit in een uniek samenwerkingsverband, waarin we elkaars expertise en best practices goed kunnen gebruiken.


Meer weten?

Paul ten Kroode, Divisiedirecteur Stad en Milieu
+31 88 8114329 / 

 

Op de foto v.l.n.r.: Wouter van der Wiel (IV-Infra), Bob Reuvers (Waternet), Paul ten Kroode (Sweco), Menno Smits (Antea Nederland)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

De kracht van stedelijk voorspellen


       Wat kan slimme technologie doen?

 

       Beluister hier de podcast

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers