of 61869 LinkedIn

Stationsomgevingen

Stationsomgevingen. Mogelijkheden voor meer verbinding en duizenden extra woningen in Nederlandse steden.
Sweco 2 reacties
Mogelijkheden voor meer verbinding en duizenden extra woningen in Nederlandse steden.
Stationsgebieden zijn nu vaak nog scheidslijnen tussen wijken. Sweco ziet mogelijkheden om ze een verbindende functie te geven – tussen stadsdelen, tussen reizigers en bewoners, tussen verschillende leeftijdsgroepen en culturen, en tussen mens en natuur.

In dit whitepaper beschrijven Sander Boekee en Elfi de Wit van Sweco hoe stationsgebieden een nieuw brandpunt in het hart van de stad kunnen worden; een plaats om te wonen, te werken, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Ook omdat in de binnenstad de ruimte schaars is en er eerder behoefte is aan inbreiding dan aan uitbreiding.


Die verbindende kracht van stationsgebieden en de mogelijkheden die ze bieden om meer (openbare) ruimte te creëren in de stad, kunnen veel maatschappelijke uitdagingen drastisch reduceren, van woningnood tot gevoelens van onveiligheid rondom stations. De combinatie van maatschappelijke functies met commercieel vastgoed (winkelen, sporten, uitgaan) en wonen is ook voor investeerders aantrekkelijk, aangezien zij op zoek zijn naar mogelijkheden om niet alleen hun financiële rendement, maar ook hun duurzaamheidsrendement te verhogen.


Download hier de whitepaper


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Shuwei Loo (operationeel) op
Ik woon op het station Breda. Wat ik merk is dat het op papier goed klinkt alleen zie ik in de praktijk niet automatisch gebeuren. Gevolg: leegstand commerciele ruimtes, overlast ophoudende passanten, overlast van groepjes die het station als dagelijkse ontmoetingslocatie gebruiken. Ook veel snelle wissels in huishoudens en veel verhuur en mogelijk AirBNB pratijken wat de duurzame verbinding en eigenaarsschap niet echt helpt. - Mijn conclusie is dat de genoemde voordelen niet vanzelf gaan plaatsvinden als hier niet actief op wordt gestuurd, net als in elk andere plaats op deze aardbol :)
Door Spijker (n.v.t.) op
Vergeet vooral niet voldoende parkgelegenheid bij de stations te realiseren.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers