of 60775 LinkedIn

Opstellen van planstudies en adviseren over station Amsterdam Sloterdijk

Station Amsterdam Sloterdijk. Opstellen planstudies en adviseren
Sweco Reageer

Ingenieursadviesbureau Sweco gaat voor ProRail planstudies opstellen en adviseren over station Amsterdam Sloterdijk. Het vandaag ondertekende contract omvat een technisch ontwerp voor 10 wissels en het opschuiven van de laaggelegen perrons. Dit biedt de mogelijkheid flexibeler in te kunnen spelen op mogelijke storingen en/of vertragingen, die zich kunnen voordoen op het traject Haarlem – Alkmaar en Schiphol. Het is ook nodig om de nieuwe hoogfrequente dienstregeling te rijden tussen Alkmaar en Amsterdam.

Dit gebeurt in het kader van het landelijke Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS), waarvan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) initiatiefnemer is. In PHS werken ProRail, NS en de diverse goederenvervoerders samen aan het intensiever gebruiken van de huidige infrastructuur. Op verschillende intensief gebruikte spoortrajecten tussen de grote steden in de Randstad rijdt daardoor elke tien minuten een trein. Ook voor het goederenvervoer komt meer ruimte op het spoor. Amsterdam Sloterdijk is een belangrijk OV-knooppunt waar de spoorcorridors Alkmaar-Amsterdam, Haarlem-Amsterdam en Schiphol-Amsterdam samenkomen. Reizigers kunnen hier overstappen op metro, tram en bus.

 

 

Thom Vermeulen, lead engineer Transport & Mobiliteit bij Sweco:

Het is gaaf om onze kennis en kunde te mogen inzetten voor dit OV-knooppunt. Met ons werk dragen we bij aan een beter bereikbare hoofdstad.

 

Naar verwachting neemt het aantal reizigers dat zich dagelijks rondom Amsterdam per trein beweegt tot 2028 met 50% toe: van ca.180.000 reizigers per dag in 2016 naar 270.000 reizigers per dag in 2028. In 2028 is het mogelijk op het traject Alkmaar – Eindhoven spoorboekloos te reizen.

 

Het advieswerk van Sweco omvat tot en met 2025 het uitwerken van planstudies inclusief conditionerende onderzoeken, het opstellen van realisatiecontracten, en begeleiding in de realisatiefase.

 

Contact:

Thom Vermeulen

+31 88 8116734 / 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers